De gemeente Zaanstad lijkt een confrontatie met boze boeren liever uit de weg te gaan. De gemeente gaat de omgekeerde blauw-wit-rode vlaggen die langs de Provincialeweg bij Krommenie en Assendelft aan de lantaarnpalen hangen niet weghalen.
Het heeft ‘geen prioriteit’ aldus de gemeente via Twitter, het standaard-antwoord bij het uitblijven van handhaving.
Via Twitter vroeg Leon Bouwman aan Zaanstad: “Zeg gemeente #zaanstad, heel #krommenie-assendelft (provinciale weg) hangt vol met die malle omgekeerde vlaggen. Wanneer halen jullie die weg?”
Per omgaande kwam het antwoord: geen prioriteit dus, maar het wordt wel ‘gemonitord’.
PvdD-raadslid Melchior Mattens vond deze opstelling ‘beschamend’ en wil B&W ter verantwoording roepen.
Waarom moeten die vlaggen weg? Lijkt wel of er sprake is van een hetze tegen boeren.
Prachtig die omgekeerde vlaggen het kunnen mij er niet genoeg zijn!
Beste mensen,
Ik begrijp al die commotie over een omgekeerde vlag wel.
Maar zijn we hier nu niet heel hypocriet bezig?
Al meer dan tien jaar geleden is Nederland verworden tot een oranje staat.
De logo’s en decors bij nieuws/actualiteiten uitzendingen op tv.
Alle sporters in oranje.
Oranje is de nieuwe nationale ‘driekleur’ vlag.
Niemand heeft daar tegen geageerd. We hebben het gewoon geaccepteerd.
We hebben collectief ons rood, wit, blauw ingeruild voor oranje.
Alsof heel Nederland nu kleur moet bekennen aan de monarchie.
En nu gaan we ons druk maken over de omgekeerde nationale vlag?
Het rood wit blauw dat wapperde op de Grebbeberg, waar onze soldaten moedig weerstand boden tegen de Duitse opmars. De vlag die wapperde uit het cockpitraam van de Uiver na haar historische vlucht.
Na het inruilen voor oranje herinneren we ons dat we nog een eigen Hollandse vlag hebben. In protestvorm opgehangen. Opeens word Nederland zich bewust dat het nog een driekleur vlag heeft.
Wordt deze vlag beschaamd, strijdt er dan ook voor dat Nederland rood, wit, blauw is.
Dat is de vlag van onze natie. Niet oranje.
In Kiel ( Sleeswijk Holstein) hangt het helemaal vol met het blauw wit rood. Hoe riepen we dat ook alweer in de jaren tachtig? Hun strijd onze strijd, internationale solidariteit.
Kortom: What’s in in a flag? De visboer in Holtenau wilde overigens wel alles weten van mij over de boerenopstand in Nederland dus geheel onbekend is het fenomeen in het Noorden van Duitsland toch ook weer niet…..
Mijn vader was een eenvoudig man. Kraandrijver in de Rotterdamse haven en vakbondsman. En, zoals ik pas veel later oppikte, lid van het verzet in Zuid-Holland, Hij had niets met 'vaderland' ('mijn vader heeft geen land') of met het koningshuis ('oranjebitter met een klont'), maar op vier mei ging de rood-wit-blauwe vlag halfstok en op vijf mei vol uit. Voor mijn vader was die vlag het symbool van het land waar hij van hield. Ik hoor het hem zeggen: 'Veel heb ik al niet en nu halen ze de vlag waarop ik gesteld ben ook nog ondersteboven door de stront'.
Gemeente Zaanstad stond binnen drie uur op de stoep toen ik namens de winkeliersvereniging een spandoek in de winkelstraat had laten hangen. Binnen 24 uur moest hij weg zijn, anders volgde een flinke boete en de kosten voor het verwijderen door de gemeente zouden dan ook voor ons zijn.
Dus met twee maten gemeten, dan bent u eigenlijk de argeloze burger, makkie voor de handhaving.
Ik overweeg een tractor te kopen.
De gemeente heeft geen haast om de vlaggen weg te halen, schijten in hun broek voor de boeren. Stel je voor dat de boeren naar het stadhuis komen, van mij mogen ze overigens.
Sturen liever handhaving achter argeloze burgers af. Of wat te denken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen achter de partijen aan die verkiezingsborden plaatsten en dat is maar eens per 4 jaar.
Welk land laat z'n vlag het symbool van het land op de kop zetten zonder het weg te halen?