Zaanstad heeft haar bedenkelijke reputatie op het gebied van filmproducent opnieuw eer aan gedaan. Na het peperdure propagandafilmpje voor het Cultuurcluster, de onnozele burgemeestersfilm, de gemanipuleerde brugspring-film, de tenenkrommende MAAK-filmpjes en de foute brugfilm zette de gemeente nu een ‘inspirerend’ filmpje over de organisatieontwikkeling online.
Het duurt 2 minuten en 23 seconden en gaat echt nergens over…
Voor de liefhebbers van gemeenplaatsen en dooddoeners is het overigens wel smullen:
“we werken allemaal aan het woon- leef- en werkklimaat. De manier waarop we dat doen is altijd ontwikkeling omdat de samenleving zelf ook niet stilstaat. (…) Burgers worden mondiger, communicatie wordt directer. Als gemeente Zaanstad gaan we mee in deze beweging. We hebben de koers ingezet om niet alleen vanuit de eigen organisatie oplossingen te bedenken maar om in gesprek te gaan met de samenleving (.) Om deze koers te behouden moeten we alle zeilen bijzetten, nieuwe navigatietechnieken zijn nodig om maatwerk te leveren. Sommige vraagstukken zijn een zoektocht. waarbij we niet de regels maar het doel voor ogen houden.”
Zaanstad participeerde eerder in een minstens zo nietszeggend filmpje van de vervoersregio en subsidieert de Zaanse Verhalen (inmiddels met 70 posi-video’s), binnenkort kunnen we een propagandafilmpje verwachten waarin burgemeester Hamming terugkijkt op een half jaar Zaanstad. Wie niet wachten kan, bevelen we ook de MAAK-animatie aan (al 192 bekeken in één jaar).
Jaja, na voor de zoveelste keer via 'Mijn Zaanstad' met een doodddoener te zijn afgescheept geloof ik het wel met dat voornemen. Misschien het huidige ambtenarenbestand vervangen door mensen die wat minder bezig zijn hun eigen straatje schoon te vegen en wel serieus geinteresseerd zijn in wat constructieve burgers te berde brengen?
Ik ben er in ieder geval wel klaar mee en hou mijn bijdrage in Zaanpanel in het vervolg ook voor gezien
Ongeloof, gezond verstand ontbreekt, als je niet luistert naar de burger, wordt het niets. Op dat punt zijn we al een aantal jaren, wat gaat er nu veranderen.
Voorbeelden, inloopavonden, wat de burger er van vindt gebeurt niets mee.
Aanbod van een burger, kom eens ter plaatse kijken, kan ik u het beter uitleggen, gebeurt niets mee.
Als je belt, je krijgt nooit een ambtenaar te spreken, bellen ook niet terug.
In buurten hoor je steeds meer, ik bel niet hoor, er gebeurt toch niets, nooit een antwoord, fijn mijnheer, dat u ons belt, we gaan er werk van maken, u hoort van ons.
Er is teveel afstand tussen burger en ambtenaar.
Volgens mij worden er doelstellingen benoemd waarvan ze zelf weten dat het nooit wat zal worden. Zonde van het geld maar verwachten we wat anders van de gemeente Zaanstad????
Te idioot voor woorden.
"Niet de regels maar het doel voor ogen houden."
We gaan dus goeie ideeën bedenken, en als we dan tegen problemen aanlopen vanwege regelgeving dan gaan we kijken of die regels veranderd kunnen worden. Misschien moet men beginnen met bedenken of het idee anders vormgegeven moet worden of bedenken of het idee wel zo'n goed idee was.
Ik wil graag m'n auto bij mij voor op de stoep zetten dus laten we kijken of de regelgeving aangepast kan worden ipv dat ik mijn auto ergens anders parkeer.
Deze werkwijze is zooo typisch voor de Zaanse politiek. We nemen een besluit. Daarna gaan we 2 jaar lang onderzoek doen naar de haalbaarheid, maar ongeacht de uitkomst en omdat het besluit nou eenmaal genomen is gaan we niet aan reflectie doen en drijven we onze zin door. (voorbeelden: cultuurcluster en project verhuizing van de Kraaien). Dit ten koste van heel veel gemeenschapsgeld.