De Zaanse 2e klassers beleefden qua uitslag een teleurstellende eerste speelronde in de Districtsbeker. Gisteren kwamen alle andere Zaanse teams al in actie en vanmiddag was het de beurt aan KFC, SVA en Fortuna Wormerveer. Geen enkele ploeg wist uiteindelijk een punt over te houden aan de eerste bekerwedstrijd.

Op het Kooger Sportpark speelde KFC tegen ZSGOWMS. De bezoekers komen uit in de 1e klasse en lieten zien over goede en technisch vaardige spelers te beschikken. Na een verdiende 0-1 ruststand wist KFC in de tweede helft toch nog op gelijke hoogte te komen. Een doelpunt in de laatste minuut zorgde echter alsnog voor een Amsterdamse zege.

SVA – AGB

SVA, dat vorige week nog het Koppie Bar Toernooi bij vv Assendelft op haar naam wist te schrijven, ontving het sterke AGB. Eén doelpunt, na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft, was voor de Amsterdamse 1e klasser genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen.

Fortuna Wormerveer – Roda ’23

Ook Fortuna Wormerveer speelde een thuiswedstrijd. De jonge maar talentvolle ploeg van trainer Raphael Supusepa speelde op eigen veld tegen mede 2e klasser Roda’23 en stond na ruim een uur spelen op een kansloze 0-3 achterstand. Twee doelpunten van Fortuna in de slotfase maakten het nog even spannend, maar konden niet voorkomen dat de punten richting Bovenkerk gingen

Aangezien in de bekerpoules met teams uit de 1e en 2e klasse, twee teams doorgaan naar de KO-fase van de Districtsbeker, hebben de ploegen nog alle kans om de volgende ronde te behalen. In het weekend van 7/8 september en 14/15 september worden de overige poulewedstrijden gespeeld.