Een enerverend middagje in Wormer, waar WSV ’30 en Sporting Krommenie het zondag tegen elkaar opnamen. Op de door de thuisclub genoemde ‘Super Sunday’ leek een wervelend begin WSV ’30 de voorsprong te hebben opgeleverd die ze naar de eerste driepunter van het seizoen zou leiden, maar in de absolute slotfase wist Sporting Krommenie toch nog een punt uit het vuur te slepen. Het werd 2-2.

De gasten kwam ongeslagen naar Wormer toe, terwijl de thuisploeg slechts één punt aan de eerste drie wedstrijden van het seizoen overhield. Van dat alles was in de openingsfase niets terug te zien. Binnen een minuut lag de Sporting-defensie al helemaal open, nadat een poging tot vroeg drukzetten mislukte. Nummer tien Roy Kleij kon in alle vrijheid Daan van Putten wegsteken, die oog in oog met de keeper vervolgens ook alle tijd had. Hij faalde niet en bracht WSV ’30 na vijftig seconden aan de leiding: 1-0.

De goal schudde Sporting Krommenie niet bepaald wakker. Het eerste kwartier van de uitploeg was onthutsend. En net toen de mannen van Mo Kusadasi er na dat openingskwartier iets beter in leken te komen, kregen ze een nieuwe klap te verwerken. Opnieuw was de combinatie Kleij – Van Putten goud waard voor de thuisspelende ploeg. Weer zette een steekbal van Kleij de verdediging op het verkeerde been. Wel moest Van Putten nu nog wat meer doen om de pass te promoveren tot een assist. Op een meter of veertien van het doel kapte de rechtsbuiten zijn tegenstander uit en krulde de bal knap in de bovenhoek: 2-0.

Wéér een slechte openingsfase

Kusadasi zag de openingsfase van zijn ploeg met lede ogen aan. Het was niet de eerste keer dat het dit seizoen gebeurde. Ook nu zorgde de raarste miscommunicaties en meest vreemde ballen breed af en toe voor chaos. De eindverantwoordelijke weet het na afloop aan focus en concentratie. Of beter gezegd, een gebrek daaraan. De enige Krommenieër die in de eerste helft voor opwinding wist te zorgen, was de grensrechter. Hij werd na een half uur weggestuurd door de, nogal aanwezige, scheidsrechter van dienst. De vlagger stond niet in positie, vlagde toch voor een achterbal, werd vervolgens genegeerd en kon dat niet verkroppen.

Op het veld was het spel van Sporting Krommenie inmiddels niet meer onthutsend, maar ook absoluut nog niet geweldig. Wel kregen de gasten iets van grip op de wedstrijd, maar echt tot kansen leiden deed dit niet. Het was WSV ’30 dat ook richting de rust het meest dreigend was. Met wat hulp van de wind bleven het de ballen achter de verdediging waar de rood-witten het moeilijk mee hadden. Er moest wat gaan gebeuren in de rust, dat was wel duidelijk.

Het Wormerse complex was op ‘Super Sunday’ goed gevuld

Tweede helft

Bij Sporting Krommenie veranderde er na de rust niet veel, de thuisploeg ging het wel anders doen. WSV ’30-Middenvelder Jeroen Post keerde na de rust niet terug en werd vervangen door buitenspeler Jayden Timmer. De komst van Timmer werkte meerdere positiewisselingen in de hand. Zonder Post liep de opbouw bovendien niet zo gestroomlijnd meer als in helft één, al had dat ook te maken met de beter georganiseerde moment van drukzetten van Sporting Krommenie.

Briefje

De uitploeg begon het zodoende over te nemen in de tweede helft. WSV ’30 trainer Arjen Zwaan had na een kwartier genoeg gezien en zette een ‘briefje’ in. Zijn ploeg moest in het verdedigende geen 4-3-3, maar 5-3-2 gaan spelen. Op zich een te billijken plan, maar als de trainer op een gegeven moment niet meer weet wie ‘het briefje’ heeft, terwijl de spelers het onderling intussen geregeld hebben, dan komt het toch wat kolderiek over. Een minuut aan heen en weer geschreeuw verder, kon het duel zich weer voortzetten.

Eerlijk is eerlijk, de plannen van Zwaan leken te werken. Sporting bleef de bovenliggende partij, maar kwam naarmate de tweede helft vorderde een stuk moeilijker tot kansen. De WSV ’30-goalie werd af en toe getest, maar telkens met schoten van twintig á vijfentwintig meter die redelijk makkelijk te keren vielen. Spannend werd het ondanks dat toch nog, omdat diezelfde Wigman een indirecte vrije trap veroorzaakte. Per Casalod was het eindstation van een goed uitgevoerde variant en tekende voor 2-1.

Spanning terug

Zo werd het toch nog alle hens aan dek voor WSV ’30, dat nog tien minuten moest zien te overleven. Met het inbrengen van de boomlange Lars Hoekzema was er intussen nog meer verdedigende controle gecreëerd, waardoor er voor Sporting eigenlijk geen doorkomen aan was. Toch kwam de gelijkmaker er, wederom via een stilstaande situatie. De uitploeg kwam in minuut 92 door aan de linkerkant en verdiende door een handsbal een penalty. De mogelijkheid om Sporting Krommenie naar een punt te schieten was aan middenvelder Thijs de Jong besteed. Hij schoot koeltjes binnen en bepaalde de eindstand op 2-2.

‘Op z’n Sporting Krommenie’s’

En zo liep Sporting Krommenie-trainer Kusadasi uiteindelijk toch tevreden van het veld.

‘Hoe we hier een puntje uit het vuur slepen? Op z’n Sporting Krommenie’s, eigenlijk. Met heel veel strijd en vechtlust. De tweede helft was een wereld van verschil met de eerste. We hebben de druk opgevoerd en alleen maar op hun helft gevoetbald. Al met al denk ik daarom ook dat het gelijkspel terecht is.’

Door: Hugo Heinen. (Tekst en foto’s)