Blauw Wit Wormerveer wint de topper in de 5e klasse, terwijl OFC en Sporting Krommenie (zat.) zegevieren in de eerste derby’s van het weekend. Vandaag kenden alle wedstrijden een Zaanse winnaar.

4e klasse zaterdag

OFC kent een uitstekende start van het seizoen en ondanks dat de ploeg van Dave Derlagen bij Westzaan op een 1-0 achterstand kwam, werd ook de derby uiteindelijk gewonnen. Door de 1-3 zege nestelt de ploeg zich nog meer in de top van de 4e klasse. (lees hier het volledige verslag)

Ook ZVC’22 heeft de ambitie dit seizoen mee te strijden om de promotieplaatsen. De ploeg van Serdar Öztürk speelde op eigen veld tegen Kolping Boys, dat vorige week nog Westzaan wist te verrassen. De ploeg was dus gewaarschuwd, maar wist de punten uiteindelijk “gewoon” in Zaandam te houden. Door de 3-1 overwinning heeft ZVC’22 tien punten uit vijf wedstrijden en staat het op een vijfde plek.

5e klasse

Bij Blauw Wit Wormerveer wordt zaterdag het 90-jarige jubileum van de club groots gevierd en het team van de jonge succesvolle trainer Dani Beukman wist de feestvreugde nog meer te vergroten. In de topper bij mede-koploper Wherevogels werd niet alleen met 1-3 gewonnen, ook zag het enkele concurrenten punten verspelen. Zo wist DTS niet te winnen bij ZCFC. Het Zaanse Oranje boekte daarmee pas de eerste overwinning van het seizoen, op sportpark Kalverhoek werd het uiteindelijk 5-2.

Sporting Krommenie (zat.) wist ook in haar tweede derby van het seizoen goed voor de dag te komen. Eerder werd ZCFC al verslagen en zaterdag was de ploeg te sterk voor Jisp. Voor rust werd er nog onnodig een 0-2 voorsprong weggegeven, maar in de tweede helft sloegen de bezoekers alsnog toe (2-5).