In de 4e klasse zaterdag hebben de Zaanse ploegen ook in de tweede wedstrijd van het seizoen de volle buit binnen weten te halen. Westzaan, ZVC’22 en OFC gaan samen met Jong Hercules aan de leiding in de competitie met 6 punten uit twee wedstrijden.

Westzaan ging op bezoek bij het sterke DZS, dat de competitie eveneens met een zege was begonnen. In Neck namen de bezoekers voor rust al een 0-1 voorsprong en ook in de tweede helft wist de ploeg van Milano van den Burg éénmaal te scoren (0-2). ZVC’22 moest het opnemen tegen Vrone en wist een ruime 1-4 zege te boeken. In Oostzaan speelde OFC haar eerste thuiswedstrijd in de competitie. Tegen het stugge Egmond bleef het lang 0-0, maar uiteindelijk werd het een 3-1 overwinning voor de geel zwarten.

Een klasse lager heeft Blauw Wit Wormerveer de koppositie weten te pakken. Op eigen veld maakte de ploeg van Dani Beukman weer indruk en werd Koedijk uiteindelijk met 9-0 verslagen. Als de thuisploeg de vele kansen nog beter had uitgespeeld, was een nog ruimere zege zeker mogelijk geweest.

Blauw Wit moet de koppositie onder andere delen met Sporting Krommenie (zat) dat op eigen veld wist te verrassen met een 3-1 zege op ZCFC. Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag.

De wedstrijd van vv Jisp werd afgelast. In verband met de slechte staat van de velden bij Wieringermeer, zou de uitwedstrijd eigenlijk bij vv Jisp gespeeld worden, maar door de hevige regenval van vrijdag bleek ook het veld van vv Jisp onbespeelbaar.

Sporting Krommenie (zat) – ZCFC 3-1

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Blauw Wit Wormerveer – Koedijk 9-0 door Theo van Vlaanderen.