Het telraam kon het scorebord van Zaandijk vervangen deze zondagmiddag (15 goals!). In de uitwedstrijd van KFC vielen tien doelpunten. Het was spannend in Assendelft bij de eerste zondagse derby in de 2e klasse.

In de 2e klasse stond de derbykraker tussen SVA en Fortuna Wormerveer op het programma. De thuisploeg, met meerdere spelers én trainers die een Fortuna-verleden hebben, keek al binnen een minuut tegen een achterstand aan. Fortuna bleef de bovenliggende partij en na 24 minuten stond het zelfs al 0-3. Een aansluitingstreffer vlak voor rust gaf SVA enige hoop en tien minuten voor tijd werd het zelfs 2-3. Er volgden nog enkele spannende momenten, maar Fortuna hield stand en boekte een verdiende zege.

In dezelfde klasse wist KFC een doelpuntrijke 4-6 overwinning te boeken.

3e klasse

WSV’30 kwam in de Zaanse 3e klasse nog wel op 2-0 voorsprong tegen het sterke Swift, maar wist dit niet vol te houden. De ploeg van Arjen Zwaan verloor uiteindelijk 2-3.

Assendelft wist ook haar tweede wedstrijd te winnen, op bezoek bij TOS-Actief werd het 0-2. Hercules Zaandam verloor haar tweede wedstrijd daarentegen met maar liefst 5-2 van Meteoor, terwijl Saenden het eerste punt (2-2) pakte bij ROAC.

Sporting Krommenie bleef ongeslagen, al wist het ook dit weekend niet te winnen. Na het gelijkspel van vorige week, werden de punten dit keer gedeeld met DSS (2-2).

4e klasse

Voor RCZ was het de eerste keer dat zij deze competitie in actie kwamen. De Racers, onder leiding van Sven Talsma, wisten bij DIOS met 2-3 te winnen. Rood Wit Zaanstad had een vrije ronde en komt volgende week weer in actie.

5e klasse

In de 5e en laagste klasse stonden Zaandijk en Sloterdijk tegenover elkaar. Binnen vijf minuten was duidelijk dat Zaandijk niets op dit niveau te zoeken heeft. Zaandijk stond toen al met 3-0 voor en na een ruststand van 9-0 kwamen daar in de tweede helft nog zes treffers bij. Na de onverwachte degradatie vorig jaar, is Zaandijk het al bijna aan zijn stand verplicht dit seizoen één van de promotie plaatsen te bemachtigen.