Dat het onafhankelijke meldpunt Vliegherrie.nl aan de weg timmert is bekend. Begin augustus schreven we dat er al 7000 meldingen waren gedaan bij het nieuwe meldpunt dat werd opgericht uit onvrede over meldpunt BAS ((Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) van Schiphol zelf.
Vandaag staan er al bijna 34.000(!) meldingen geregistreerd van mensen die gebukt gaan onder overlast van vliegtuigen.
Gisteravond en vanmorgen ontvingen wij mail van lezers die niet naar de lucht turen. Zij keken naar het fietspad onder hen en zagen:
De spuitgasten zijn – voor zover wij gemeld hebben gekregen – bezig geweest in Krommenie, Assendelft, Nauerna en Westzaan.
Angelique,
Fijn dat je zelf al de contradictie in je reactie aangeeft. Je schrijft: “Het ene kind is het andere niet”.
Dat geldt ook voor volwassen mensen. De een is gevoelig voor lawaai, de ander niet. Verder schrijf je: “aan geluid wen je uiteindelijk ook”. Néé Angelique! Er zijn miljoenen mensen die nooit aan herrie wennen. Want daar hebben we het hier over. Net zo min als dat je aan de stank van poep went.
En wat bedoel je met: “uiteindelijk”? Bij het uiteinde [van het leven]?
Ik zou je willen adviseren eens op de website van de sos-zaanstreek.nl te kijken. Daar staat veel informatie over de impact van geluid(vervuiling) op de mens.
Bij ons denderde vroeger elk half uur een bus door de straat voor mijn slaapkamer langs. Mijn kinderen zijn opgegroeid in Assendelft Zuid waar de vliegtuigen behoorlijk laag overgaan om maar niet te praten over de vrachtvliegtuigen s'nachts. Ik weet het ene kind is het andere niet, maar het is net hoe je er zelf ook mee omgaat en aan geluid wen je uiteindelijk ook. Om daar nu de vliegtuigen voor stil te leggen......
Dat is niet waar dat je aan elk geluid kan wennen, uiteindelijk kan het een pijnprikkel worden en letterlijk mensen gek maken.
Bij iedereen ligt dat anders, maar voor iedereen geld te veel geluid is niet goed voor de gezondheid.
Nachtvluchten verbieden is nodig om die reden.
Helaas zal het klagen nooit gaan helpen. Het heilige Schiphol is onaantastbaar. En bij kritiek op hun is het woord werkgelegenheid het toverwoord. Ja al die uitgestoote smurrie en de geluidsoverlast komt de werkgelegenheid ten goede, maardan wel de werkgelegeheid in de zorg!!!
Wat een geweldige actie. Mijn kleinzoon van drie maanden slaapt uiteraard nog overdag en je kunt aan hem zien wat de vliegtuigherrie doet. Hij wordt daardoor onrustig wakker en kan niet meer in een diepere slaap komen als er elke 20 seconden het volgende vliegtuig komt. Het is nog maar een baby en nu al stres. Dat allemaal voor de economie. Voor wie?