Een jaar geleden hoorden we dat Paul van Nobelen’s Toost ermee ophield.
Vorige week zagen we op de gevel van het voormalige lunchcafé op de Dam de nieuwe bestemming: Burgercartel.
Burger Cartel wordt volgens een advertentie waarin ze koks zoeken “een burger restaurant met de focus op duurzaamheid en exclusiviteit. Hierbij wordt er gewerkt met biologische kwaliteitsproducten die te vinden zijn in fine dining restaurants, maar dan met een casual sfeer en setting.”
De nieuwe zaak gaat in augustus open. De website wordt ook verbouwd.
Vlees en duurzaamheid gaan niet samen. Dus wat ze zeggenklopt niet, of het moeten allemaal vegan burgers zijn.
Om een kilo vlees te krijgen is enorm veel voer en dus oorwarmer nodig, zoveel dat het onmogelijk duurzaam te noemen valt. Biologisch zou kunnen, maar duurzaam niet.
Hi Ferdinand,
Duurzaamheid slaat op het gehele concept, zo min mogelijk voedselverspilling evenals ons gebruik van biologisch afbreekbare producten, biogas en meer. Betreft het vlees is alles biologisch, zonder gerommel ("Hierbij wordt er gewerkt met biologische kwaliteitsproducten").
Ps; vegan(burgers) en duurzaamheid hoeven ook niet altijd samen te gaan, met name bij sojaproducten.
Groetjes van Dévon
Goed, precies wat ik al zeg dus, wel biologisch, niet duurzaam.
Vegan burgers zijn wel duurzaam. Je begint nu zelf over soja, maar wat denk je dat die koeien waar jouw burgers van gemaakt worden, eten? Juist ja, kilo's en kilo's soja, de kilo's soja die er nodig zijn om een paar hamburgers te maken, daar kan je duizenden vegan burgers van maken. En dan hebben we het nog niet over de besparing op water, op leefomgeving en op dierenlevens.
Kortom, vlees is simpelweg niet duurzaam. Dus de omschrijving blijft verkeerd.
En daarom zijn onze koeien grasgevoerd :)
Fucking autocorrect. Maakt van ‘ook water’ oorwarmer
Als die oorwarmers maar van 100% zuivere scheerwol van heideschapen zijn Ferdinand.