Geen Westerwatering, geen Hemtunnel, geen Den Uylbrug, het Eiland nog van William Pont…
Zaandam vóór Zaanstad, telefoonnummers hadden nog 5 cijfers en begonnen met 02980.
Ed (van Otterdvd) stuurde ons deze foto van de kaart van Zaandam die vroeger bij het station hing. Het bord is helemaal met de hand geschilderd, inclusief de advertenties. Hij kreeg het bord in 1975 toen het door een nieuwer exemplaar werd vervangen, het zal dus uit de jaren zestig dateren (de brug naar William Ponteiland staat er wel op en die dateert uit 1959).
Je kon Chinees eten bij Haiwai (!) aan de Zuiddijk, een taxi bestellen bij Ratax, dansen in L’Ecole, een foto laten maken door Johan Weemhoff (lid N.F.P.v.N.F.P.), een bloemetje bestellen bij Spaarwater, auto-onderdelen bij Mini-Pit kopen, drank bij Jan List en je huis laten taxeren bij De Kramer.
Het enige overgebleven Zaanse bedrijf is juwelier Paul Zonjee, Rijschool Preeker zit nu in Purmerend.
Pannetje mee en dan bami halen bij Haiwai, dat was nog eens groen denken.
Ontzettend leuk om weer even terug te gaan in de tijd. Ik ben in 1953 op de Troelstralaan geboren,toen keken wij over de weilanden zo naar A'dam. Geen Poelenburg en Vijfhoek, via bruggetje over de Gouw naar de Albert Schweitzerschool.
Troelstralaan was ten tijde van jouw geboorte toch nog het Weerpad?
Sorry maar ik ben van 1951. En het werd nog Weerpad genoemd, maar vlgs mij heette het wel Troelstralaan.
IK sjef Swolfs sr,was bedrijfsleider bij de minie pit,we hadden ook een winkeliers vereniging en om het uur hadden voorafgaand aan 5 december,een sinterklaas op een balkon boven een winkel het was erg koud,de sint vroeg of hij af en toe een borreltje mocht nemen ,op laatst wuifde hij de verkeerde kant op,naar de kinderen,ik heb de rekening bij ebmeyer ( slijterij ) van 100 gulden moeten betalen,van ons mocht hij in de zak van zwarte piet
Roept inderdaad vele (nostalgische) herinneringen op. Ben zelf geboren en getogen aan het einde van de Prins Hendrikkade ter hoogte van de steiger van het pontje van Schaap in de periode 1956-1982. Mooie tijd gehad daar. Met het ontruimen van het Pont eiland en de bouw van de Den Uylbrug werd dat definitief geschiedenis. De kaart overigens moet van rond 1969/1970 dateren. Pelders- en Hoornseveld staan als bouwrijp ingetekend. De meeste huizen daar zijn rond 1971/1972 gebouwd. Ook. L'Ecole bestond slechts kort in die jaren. Kwam daar in 1973 toen het pand leeg stond voordat Drieluik erin trok in de periode dat de band van Margriet Eshuijs daar repeteerde. Vlak voordat Lucifer ontstond.
Roept inderdaad vele (nostalgische) herinneringen op. Ben geboren en getogen aan het einde van de Prins Hendrikkade vlakbij de steiger van het pontje van Schaap. Mooie tijd daar gehad in mijn jeugd. Die tijd eindigde definitief met het ontruimen van het Pont eiland en de aanleg van de Den Uylbrug mid jaren 80. De kaart is opgesteld eind jaren 60. Club l'Ecole heeft kort bestaan in de voormalige hoeden fabriek, daarna een tijdje leeg gestaan (rond 1973) waarna het Drieluik erin trok. Pelders- en Hoornseveld staan ingetekend als bouwrijp gebied. De bebouwing startte rond 1970-1972.
Wat is dit fijn om te lezen zeg, ikzelf ben van 1958 en kan mij nog zoveel herinneren uit die mooie tijd van de Zaan. Apart hoor, dat mooie met de hand geschilderd bord
Yvonne