Na drie jaar van stilte komt er weer leven in het pand aan Dam 2 in Zaandam. Waar vroeger restaurant Gewoon Lekker was gevestigd, dat zijn deuren sloot tijdens de coronapandemie, verwelkomt het gebouw binnenkort tapasrestaurant ’t Zusje.
Oorspronkelijk stond het pand in de planning voor restaurant NEOM, maar dit plan is inmiddels van de baan omdat het bedrijf al voor de opening failliet ging (in mei van dit jaar). Vervolgens werd het pand aangeboden via horecamakelaar Van Alkemade, met een huurprijs van € 8.645 euro per maand. Nu is de verbouwing gestart voor franchiser ’t Zusje, dat bekend staat om zijn tapasformule en al 33 vestigingen heeft verspreid door heel Nederland.
Voordat Gewoon Lekker in het pand zat, was restaurant Humprey’s daar gevestigd en daarvoor was het Serah Artisan.
We hebben gebeld met ‘t Zusje, maar zij wilden (nog) niet zeggen wie erin komt of wanneer het open gaat (maar volgens de werkers kan het nog wel een tijdje duren).
Door Zoë Neeft, extra informatie van website Zusje en eerder nieuws op De Orkaan. Foto’s: Piet Bakker.
Op Dam 2 gestemd (in Babel quizz) als mooiste gebouw in de Zaanstreek. Heeft alles overleefd en op iedere foto/schilderij van oud Zaandam zichtbaar. Pracht gebouw en gelukkig dat er weer iets gaat gebeuren en we gaan zeker van het Zusje genieten, hoop ik🍴👍
Gelukkig! Een tapasrestaurant. Dat was er nog niet op de Dam. Eindelijk iets anders. Maar voor hoe lang?
Ik ken 't Zusje in Amsterdam en het is wel een relaxte tent. Het eten is goed, maar wel weinig. Als je weer eten besteld duurt het best wel lang, maar als je glas leeg is staan ze direct aan je tafel, want daar verdienen ze het meest op. Maar in Zaandam hebben we het geluk dat je even de brug overloopt en je dan echt gaat eten bij Dalida :-)
Echt eten bij Dalida? Smaken verschillen, zeker als je de inrichting bekijkt. Deze is niet meer van deze tijd en zeker niet als je de keuken bekijkt.
Zolang het maar niet is gerelateerd aan alle andere restaurants op de Dam! Overal zelfde eten, niets vernieuwends, zwijg ik maar over kwaliteit en service!
Slogan van deze franchiseformule ;
Tapas Bourgondisch genieten.
Nou hebt ik toch een ander idee van eten uit deze franse streek... 😀
hilarisch!
en jammer dat het weer een restaurant formule is...
Erg lekker eten hoor! Ik ben blij dat ze ook in Zaandam komen
wat een mooie huurprijs! (voor de verhuurder)......
Dan nog GLW : 1500 euro en meer per maand. Verzekering, personeel, reclame. Respect voor de ondernemer die dit succesvol gaat maken!
Het pand is heel erg groot en stel... 100 gasten per avond en dat keer (gemiddeld) 60 euro per persoon, dan pak je al 6000 euro per avond. In Amsterdam is er een wachttijd van twee tot drie weken om er te kunnen eten, dus ik zie een gouden toekomst voor het Zusje in Zaandam.