Op Dam 2 in Zaandam waar vroeger restaurant Gewoon Lekker zat, moet tapasrestaurant ’t Zusje komen. We belden vorige maand met ‘t Zusje, maar zij konden nog niet zeggen wanneer het open zou gaan.
Volgens één van de werkers in het pand kon het nog wel even duren. Dat klopt. Zaanstad heeft de beslissing over de omgevingsvergunning voor het ‘het intern verbouwen, verwijderen entresol, plaatsen reclame’ uitgesteld. Zo’n uitstel duurt maximaal zes weken. De verbouwing is op 16 september aangevraagd.
Oorspronkelijk stond het pand in de planning voor restaurant NEOM, maar dit plan is inmiddels van de baan omdat het bedrijf al voor de opening failliet ging (in mei van dit jaar). Vervolgens werd het pand aangeboden via horecamakelaar Van Alkemade, met een huurprijs van € 8.645 per maand.
In september is er al een beetje verbouwd door franchiser ’t Zusje, dat bekend staat om zijn tapasformule en al 33 vestigingen heeft, verspreid door heel Nederland.
Voordat Gewoon Lekker in het pand zat, was restaurant Humprey’s daar gevestigd en daarvoor was het Serah Artisan.
Door Piet Bakker, informatie van aanvraag en verlenging aanvraag Omgevingsvergunning, website Zusje en eerder nieuws op De Orkaan.
Schandalige huurprijs, gek he dat men failliet gaat
De afgelopen week waen ze druk bezig met timmeren, boren, zagen en slopen en dat nog voor de vergunning.
Stout zusje...
goed, kwalitatief, vers, ambachtelijk, biologisch en lokaal eten is aan de zaankanter niet besteed.
haha
het is toch wel een prestatie dat er geen 1 restaurant in de Gemeente Zaanstad in de Michelingids staat. Niet eens een Bib Gourmand.
De huurprijs voor Dam 2 is €8645,- per maand dat betekend dat je alleen al voor de huur minimaal 25000,- per maand moet omzetten en daar komen de kosten voor personeel, gas en licht en inkoop etc nog bij.
Er moet dus veel omzet gegenereerd worden en in Zaanstad is de doelgroep voor een luxe sterrenrestaurant veel te klein.
Hoe komt deze berekening tot stand?
De Zaankanters hebben geen behoefte om een paar honderd euro uit te geven in zo'n restaurant en met een hongergevoel de deur uit te gaan.
In Amsterdam heb je wel restaurants met zo'n sterretje en ik heb jaren bij een horeca groothandel gewerkt, in de vriezer, en deze restaurants gebruiken heel veel diepvries producten.
Was ook wel altijd leuk om te zien dat restaurants tijdens de week van de Hollandse Nieuwe de zoute haringen uit de vriezer bestelde en die waren sowieso al van het jaar ervoor en zelfs ook twee jaar oud.
Ik vraag me oprecht af of 'de Zaankanter' daar überhaupt op zit te wachten. Men lijkt super tevreden met zaken waar dezelfde eenheidsworst op de kaart staat. Waar menig wereldrestaurant hoogtijdagen viert. Ik denk niet dat het rendabel is om een zaak in het hogere segment te exploiteren hier.
Vorig jaar heb ik wel echt extreem goed gegeten bij de Walvis op de Schans en ik heb gehoord dat JongWijs in Westzaan echt een aanrader is!
Hoi Linda, ik heb al een paar keer bij een zusje vestiging gegeten. Het is, in mijn optiek, op de een of andere manier toch anders dan de meeste andere. Had ook mijn bedenkingen maar was me reuze meegevallen. Ik zou zeggen, geef het een kans. Het zal je niet tegenvallen denk ik.