Het traditionele Koppie Bar Toernooi is dit jaar gewonnen door SVA. Zondag stond bij organisator vv Assendelft de finale en de strijd om de derde en vierde plaats op het programma. In de eindstrijd trof de ploeg van trainer Jeroen Beukman competitiegenoot en titelverdediger KFC.

Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, al had SVA bij fases het betere van het spel. Een mooi uitgespeelde doelpunt, halverwege de tweede helft was uiteindelijk genoeg voor SVA om als winnaar van het veld te stappen en de bijbehorende beker in ontvangst te nemen.

Beide ploegen hadden de finale bereikt door afgelopen vrijdag te winnen van vv Assendelft en Sporting Krommenie. SVA versloeg op de openingsavond vv Assendelft met 1-3 en KFC wist Sporting Krommenie pas na 32(!) penalty’s te verslaan, nadat het na negentig minuten 1-1 was geworden.

Ook in de strijd om de derde en vierde plaats was Sporting Krommenie ongelukkig in de penaltyserie. De ploeg van Mo Kusadasi leek de wedstrijd met 1-2 te gaan winnen, maar een gelijkmaker van vv Assendelft in de laatste minuut zorgde er echter voor dat penalty’s de beslissing moesten brengen. Er waren dit keer minder penalty’s nodig, maar Sporting Krommenie verloor weer en werd daardoor laatste op het Toernooi, achter vv Assendelft.

Komend weekend begint voor de Zaanse ploegen de bekercompetitie en de reguliere competitie begint in het weekend van 21 en 22 september

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Voetbalvaria winnaar SVA