Een spannende voetbaldag bracht de nacompetitie zondagmiddag tot een ontknoping. Voor SVA en Rood Wit Zaanstad was het alles of niets in de finales om promotie. Helaas werd het niets.

In navolging van KFC, dat de finale om promotie zaterdagmiddag al speelde in Amsterdam, en helaas verloor van Hoofddorp, speelden de Assendelvers en Zaandammers vandaag voor nog elk een kans op Zaanse promotie. Wel extra vroeg op de dag want om 15.00 uur is het tijd voor bier, beamer en EK kijken.

SVA – Martinus

Op het neutrale terrein van S.V. Hillegom trad 2e klasser SVA, al om 11.30 uur, aan tegen een andere 2e klasser, het Amstelveense Sporting Martinus. Zij zorgden eerder voor de degradatie van 1e klassers Fortuna Wormerveer en De Dijk. SVA won vorige week na verlenging in Amsterdam bij ASV Arsenal.

De ploeg van Jeroen Beukman uit Assendelft kwam nog wel 0-1 voor maar verloor, na een 1-1 ruststand, met 5-1. Er rest niets anders dan trots en het feliciteren van de tegenstander.

Trainer Jeroen Beukman reageerde op de verloren finale:

‘Zonde inderdaad, de tegenstander heeft terecht gewonnen over het geheel gezien maar na onze 0-1 waren er kansen op de 0-2 en 0-3. Die viel niet en na de 1-3 moesten we risico nemen waardoor het een geflatteerde overwinning, maar wel terecht, is.’

Rood Wit Zaanstad – De Valken

Voor 4e klasser Rood Wit was de wens om te promoveren groot, na enige mislukte pogingen in voorgaande seizoenen. De ploeg van Levinho Wijdenbosch won vorige week in de halve finale met een zevenklapper (7-0) van RKEDO maar, zo waarschuwde de coach zijn spelers, ‘we hebben nog niks’. Daarvoor moest eerst gewonnen worden van de Valken. Om 12.00 uur trapten de ploegen af in Oosthuizen.

Deze wedstrijd werd ook niet spannend. De Valken pakte met een 0-3 overwinning de promotie. Coach Levinho Wijdenbosch reageerde na afloop:

‘Het is klote. Na 5 minuten maken wij een persoonlijke fout die ze koelbloedig afmaakten. Vervolgens speelden wij in balbezit heel erg safe omdat we geen fouten meer wilden maken. Na 20 minuten scoorde de Valken vanuit een counter. Daarna probeerden we met wissels de wedstrijd om te draaien, maar dat lukte helaas niet. Wel een aantal goeie kansen gecreëerd. Ze maakten in de tachtigste minuut 3-0, omdat wij teveel risico namen.’

Door: Edwin Kleiss. Foto boven: SVA – Martinus. Michael Bruins. Foto onder: Rood Wit – de Valken. Door Olivia Wijdenbosch.