Rooswijk (Zaandijk) krijgt ook supersnel glasvezel. Dat is natuurlijk goed nieuws. Alleen, vroeg Petra Hoogkamer – die de foto maakte – zich af, waarom dat binnen een week na de herinrichting en opknapbeurt gebeurde die maanden duurde?
De stoep en straat bij het Paukenhof liggen weer open, terwijl het net zo mooi gemaakt was.
Een planning van niks. Boven een uitsnede van de foto. Onder het openbreken in volle glorie.
Het kan nog gekker, als er over een half jaar een ander bedrijf nog eens een glasvezel er in legt. Reken maar niet dat concurrerende bedrijven gaan samenwerken.
Hetzelfde is gebeurd in de Botenmakersstraat. eerst alles keurig opnieuw bestraat. Een half jaar later is door KPN alles weer open gehaald en uitzonderlijk slordig weer terug gelegd.
Nu wordt alles (op kosten van de gemeente?) weer hersteld...
In Amsterdam kent men al sinds 1924 het Coördinatiestelsel Werken aan de Weg waarin allerlei organisaties plannen wanneer de weg open kan en dan allemaal gelijk het werk doen. Misschien een ideetje om dat ook in Zaanstad in te voeren? Volgend jaar is het eeuwfeest van het systeem in Amsterdam, dus het is geen nieuwlichterij...
https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/werken-openbare-ruimte/coordinatiestelsel-werken-weg/
Zo gaat het meestal!
Ik weet nog dat de Rosmolenbuurt enige jaren geleden op de schop ging.
De waterleiding en het riool werden vernieuwd en vervolgens werd alles opnieuw bestraat.
De stratenmakers hadden hun hielen nog niet gelicht of de volgende aannemer stond klaar om ondergrondse vuilcontainers te plaatsen.
Bij de gemeente en nutsbedrijven loopt alles langs elkaar en er is totaal geen overleg.
Een betere werkwijze zou zijn dat de gemeente eerst bij nutsbedrijven gaat informeren of er werkzaamheden zijn geplant waardoor die eerst gedaan kunnen worden voordat een straat opnieuw heringericht wordt..
Een nieuw straatwerk wordt er niet beter op als het steeds wordt opgebroken.