Een dag na de vernieling in Station Wormerveer wordt de omvang van de schade pijnlijk zichtbaar. Ramen zijn gekruisd dichtgetapet. Het gebroken glas biedt een troosteloze aanblik. Waar normaal reizigers komen en gaan, blijven mensen nu even stilstaan om de ravage in zich op te nemen.
Een 31-jarige man zonder woon,- of verblijfsplaats is opgepakt, politiehond Joop kreeg vandaag een extra schouderklopje.
ProRail heeft de schade globaal ingeschat op tienduizenden euro’s, maar er moet nog echt geïnventariseerd worden. Zij hopen het station zo snel mogelijk weer volledig operationeel te hebben.
Door: Merel Kan, foto’s Monique Verlind
Niet iedere sloper is een psychopaat. Wat we nu weten is dat het om een 31 jaar oude en dakloze man gaat. En wat er nog meer achter steekt? Maar 1 ding is zeker, veel daklozen komen in de onvermijdelijke neerwaartse spiraal terecht. Ik hoop dat de dakloze ondanks wat hij gedaan heeft in een hulpprogramma kan worden opgenomen. Geestelijke gezondheidszorg of opvang
b.v. bij Stichting Op Weg Naar Huis.
Veel mannen zijn tegenwoordig economisch dakloos. Deze personen verblijven vaak na b.v een scheiding, bij hun ouders, vrienden en of kennissen. Zij worden ook wel bankslapers genoemd. Gelukkig zijn er ook opvangadressen zoals het Leger des Heils en b.v. Stichting Op Weg Naar Huis. Deze schichtig heeft een soort kamer opvang. Het is de bedoeling dat de bankslapers maximaal een half jaar in hun kamer blijven, “maar de woningnood maakt doorstroom bijna onmogelijk,” zegt Yolanda. “Een van de huurders woont al vier jaar in zo'n kamer, met geen enkel vooruitzicht op een huis.” Volgens de voorzitter zijn de meeste huurders mannen tussen de 25 en 55 jaar. Ze komen onder andere bij de stichting terecht omdat hun relatie is uitgegaan en ze uit huis gezet zijn, ( en vaak hun kinderen niet meer kunnen of mogen zien) of omdat ze mantelzorgers zijn die na het overlijden van hun ouders het huis uit moeten, omdat ze niet op het huurcontract staan.
De stichting beheert twee huizen in Oud-Beijerland, en Capelle aan den IJssel en twee in Rotterdam. Dat is lang voldoende voor de vele daklozen en bankslapers.
De stichting zorgt niet alleen voor een woonadres. Dankzij Yolanda krijgen sommigen ook weer een baan. Ze bieden hulp bij het opstarten van een rechtszaak om te zorgen dat dit soort vaders hun kinderen weer mogen zien.
Het zoveelste resultaat van een onverschillige totaal verweesde samenleving.
Kijk ook eens naar alle reclameborden om niet te spreken van de ‘gratis’ graffiti.
We moeten het maar dulden. De publieke ruimte zou van iedereen moeten zijn maar is van niemand.
Totaal geen reactie dit keer? Help de gefrustreerde Randstad bewoner!!! Of pak de vandaal op! Gemeente doe je ding.