Na ruim twee maanden heropent Trattoria Sott’olio vandaag – 6 maart – de deuren aan de Zaandamse Zuiddijk. De eettent sloot eind december de deuren voor een verbouwing die naar verwachting een week of twee zou duren. Dat het langer heeft geduurd komt volgens mede-eigenaar Angelo door onvoorziene complicaties bij de verbouwing.

Sott’olio betekent vrij vertaald ‘in olie’ op zijn Italiaans, en dat verraadt de herkomst van de producten al. Zo staan er onder andere verschillende soorten Bruschetta op het menu en sandwiches belegd met Italiaanse ingrediënten. Daarnaast kunnen bij een echte Trattoria, vrij vertaald ‘eethuis’, vanzelfsprekend de pizza’s en pasta’s niet ontbreken.

Voordat de deuren eind december sloten konden er zo’n vijftien á zestien mensen binnen eten. Het aantal zitplaatsen is nu flink uitgebreid, waardoor er plaats is voor dertig hongerige gasten. Daarnaast is het menu ook aangepast. De spijskaart moet nog officieel worden gepubliceerd. Wel is bekend dat Sott’olio het menu zal aanpassen aan de hand van elk seizoen.

Het eethuis, waar voornamelijk biologisch en zonder pesticiden wordt gekokkereld, opende in juni van vorig jaar de deuren.

Door: Rick Nieborg incl. foto’s (Angelo met één van de medewerksters.)