Zaanstad heeft inmiddels een extern advies van verkeerskundig bureau Goudappel Coffeng binnen over de mogelijkheden van aanpassingen van de Wilhelminabrug.
Wethouder Gerard Slegers zei op vragen van Peter van Haasen (PVV) dat hij snel hoopte “voor eens en voor altijd het drama Wilhelminabrug achter ons te kunnen laten…”
Aanvankelijk hoopte Zaanstad eind maart de opties voor de brug bekend te kunnen maken, maar dat wordt dus even later, Slegers: “we zaten nog te wachten op het rapport van het externe bureau en dat advies is nu binnen.”
In dat rapport staan ‘mogelijke oplossingsvarianten’ die nu binnen het ambtelijk apparaat worden vertaald naar ‘voorkeursvarianten’. Binnenkort komt er een Raadsinformatiebrief (RIB) over de zaak aldus Slegers. Peter van Haasen: “We wachten met spanning af…”
De fietsstroken op Wilhelminabrug werden vrijwel onmiddellijk na de opening in mei 2020 afgesloten omdat de scherpe randen en plotse bocht tot ongelukken leidden.
Foto: Sely Friday (hier ons dossier over de brug).
Wat een zwaktebod. We hebben toch binnen de gemeente allerlei verkeers- en logistiek planners en -deskundigen? Ja, die hebben er inderdaad weer een zooitje van gemaakt. Maar om dan een duur extern bureau in te huren dat het gepruts van onze gemeente moet oplossen... Wat een blamage.
Misschien bij komende verkeersprojectjes maar rechtstreeks naar een extern bureau. Scheelt in elk geval tijd en ongelukken.
Waarom is hier een extern buro voor nodig?
De Orkaan geeft al aan wat de knelpunten zijn, het verhoogde fietspad en die rare slinger bij het Zaantheater.
Dus is de oplossing vrij simpel: laat een paar lassers met snijbranders het verhoogde fiets- en voetpad losbranden, haal al het staal dat nodig was voor de verhoging er af en las de staalplaten weer aan het brugdek vast.
Vervolgens moet het asfalt en het straatwerk over een lengte van maximaal 5 meter aan beide kanten van de brug verlaagd moeten worden en zal de toplaag weer hersteld moeten worden.
Dan de slinger, straatwerk en trotoirbanden opbreken en de slinger veel geleidelijker maken en vervolgens het straatwerk en het asfalt weer herstellen.
Alles bij elkaar een paar weken werk!
Als de gemeente gelijk de koe bij de hoorns had genomen was het allang klaar geweest maar de gemeente en koeien gaan helaas niet sameb.
De enige koeien die het gemeentebestuur van Zaanstad kent, zijn de inwoners, die zij als MELKKOEIEN BESCHOUWEN!!!
'oplossingsvarianten’, ‘voorkeursvarianten’ ...
1 april was toch gisteren?
1 april ja, maar de soap begint tijdloos te worden.
Is het misschien verstandig als alle kosten eens berekend worden die deze bruggensoap, de binding enz. de gemeenschap hebben gekost aan werkzaamheden, inschakelen externe bureaus, ambtelijke apparaatskosten, Raadsinformatiebrief en salaris wethouder??