De halfpipe in het Jagersveld staat er al jaren vervallen bij en is niet meer veilig te gebruiken. Verschillende lokale skaters zijn met de gemeente aan de slag gegaan om deze skateplek te vernieuwen. Binnenkort wordt met de bouw gestart. Het moet een ‘skatespot’ worden waar al verschillende mensen (beginners en gevorderden) terecht kunnen.
Volgens het persbericht over de bouw wonen in het Kalf en de andere wijken rondom het Jagersveld veel gezinnen. Kinderen die hier opgroeien komen op een punt dat er niets meer voor hen te beleven is. Terwijl: jongeren die skaten kunnen niet tegelijkertijd rottigheid uithalen. In het skatepark hebben mensen een plek waar ze hun energie en creativiteit kwijt kunnen, samen kunnen sporten, vrienden voor het leven maken en waardevolle lessen leren.
De gemeente stelt een beperkt budget ter beschikking. Michael Groenewegen van Skatepark Noord (Amsterdam) heeft een ontwerp gemaakt en gaat met een aantal ervaren bouwers aan de slag. Ook de skaters zelf gaan meehelpen met de grond afgraven en het bouwen van het park. “Dit helpt niet alleen om binnen het budget te blijven; de skatepark cultuur is er altijd een geweest waar DIY (do it yourself) belangrijk is”.
De halfpipe in het Jagersveld stond vroeger onder de A8 te verroesten. Toen daar het huidige skatepark werd gebouwd, werd het obstakel naar het Jagersveld verhuisd. We hebben niet precies kunnen achterhalen hoe oud de halfpipe precies is, maar het heeft zijn dienst meer dan bewezen.
Het nieuw te bouwen park gaat gemaakt worden van glad beton, wat tegenwoordig de standaard is in skateparken. Met goed onderhoud blijft dit jarenlang van goede kwaliteit. Ook de mooie oude boom blijft uiteraard staan en zal in de zomer de skaters van wat welverdiende schaduw voorzien.
UPDATE: Onder de foto blikken we terug naar de oude baan en het ontstaan daarvan rond 1990 (Melody Eveleens stuurde ze naar De Orkaan)
De voorgeschiedenis:
is er bekend wanneer ze gaan bouwen?
Wij gingen ook altijd op die baan oefenen.
Goede oude tijd
Deze mini-ramp is in de zomer van 90 of 91 geplaatst onder de A8. Na jaren lange gesprekken met de gemeente, straathoekwerk en de skateboarders van die tijd was dit uiteindelijk het resultaat.
Jammer genoeg negeerde de gemeente al onze inbreng. Skateboard banen werden in de jaren 90 meer als een speeltuin object gezien dan als een noodzakelijke sportvoorziening. In die tijd was skateboarden volgens vele een trend die snel weer verdwenen zou zijn. De gedachte was dan ook dat hoger altijd beter was. De skateboarders wilden liever lager en breder.
Gelukkig is er veel veranderd, skateboarden is ondertussen een Olympische sport, en er is een nieuwe generatie skateboarders opgestaan in onze gemeente. Het is mooi om te zien dat Michael Groenewegen, die ook betrokken is geweest bij deze eerste mini-ramp, de ontwerper is in dit project. Zijn keuze om de skateboarders mee te laten bouwen, geeft goed aan dat hij begrijpt dat skateboarders zelf het beste weten wat zij nodig hebben. En dat er niets zo lekker skate als een skatepark wat jezelf gebouwd hebt.
Ik kan niet wachten tot de eerste sessie.....
LET'S GO!
Wat een toffe aanvullingen, dank je!
kan ook niet wachten tot we kunnen starten!