‘Schandelijk. Bejaarden pesten. Aannemers, ambtenaren, wie dan ook – hersenloze figuren.’ De indringende woordkeuze maakt duidelijk dat het de bewoner van een seniorenwoning in het Rosariumpark in Krommenie heel hoog zit. Minstens zo hoog als het appartementencomplex dat hier wordt gebouwd. Want zonder vooraankondiging leiden alle paden van de ene op de andere dag niet meer naar het Rosariumplein maar naar (voorlopige?) barricades.
Stel je voor. Je bent met je rollator en je boodschappenlijstje op weg naar de Appie. Alle paden in het Rosariumpark – waaronder de kortste route naar de winkels – zijn opeens afgesloten met zo’n rood-wit hek én ook nog eens met een bord verboden voor voetgangers en werk in uitvoering. Je bent wel oud, maar nog lang niet kippig. Negeren en stug doorgaan heeft geen zin, want even verderop is de boel opgegraven. Daar kom je met of zonder rollator niet doorheen.
Ze bouwen voor senioren, maar een beetje rekening houden met de vele senioren die hier al wonen, is kennelijk te veel gevraagd. Ze hadden toch minstens een brief kunnen schrijven om ons te waarschuwen en te informeren?
Kuilen en kieren
Nu moet je noodgedwongen de langere routelangs de Rosariumlaan nemen. Over een voetpad met kuilen en kieren tussen de tegels, waarin je kunt vastlopen als je even niet uitkijkt. Het laatste stuk moet je je ook nog op het fietspad wagen. Zal je zien, scheurt er net een fatbike langs als je daar loopt. En maar hopen dat je vrouw niet ongerust wordt en in paniek raakt omdat je zo lang wegblijft voor een paar boodschapjes.
Is het zoveel gevraagd om rekening met ons te houden? Waarom niet één route met rijplaten? Omdat het park opeens een bouwplaats is? Nou dan zet ik toch een veiligheidshelm op en trek ik zo’n schreeuwend geel hesje aan. Dit is nog maar het begin van het werk. Een beetje kabels leggen, zo te zien. Hoe moet dat nou als ze gaan bouwen? Een jaar lang meedoen aan een Boodschappen Survival Tocht?
Door Jaap de Jong. Bron: tip van een bewoner en wandeling door het Rosariumpark.
Probleem is dat aannemer. Die is verantwoordelijk voor een goed plan. De gemeente verleent alleen een vergunning en handhaaft die. Welliswaar moet de aannemer daarvoor een goed afzettingsplan inleveren maar die kiest vaak voor de goedkoopste oplossing en uitvoering.
Niet alleen houdt de gemeente geen rekening met de huidige senioren in de Rosariumhorst, deze senioren kijken straks uit op een hoog gebouw, genaamd Rosariumpark, maar ook de nieuwe bewoners van het Rosariumpark kijken straks uit op het dak van de Albert Heijn met de vele warmtepompen en koelinstallaties op dat dak. Als appie het in zijn hoofd haalt om bovenop de supermarkt ook nog eens appartementen te realiseren heb je een formidabel uitzicht!!!!
Soms, heel soms vraag ik me af hoe het komt dat Zaanstad aan deze Gemeenteraad en B&W komt.
Waar is het toch fout gegaan, vergeet het college van B&W helemaal dat zij door de burgers van Zaanstad zijn gekozen en dat zij dus ook aan alle inwoners verplicht zijn om voor ze te zorgen zoals goede ouders doen, nee niets eigen belang maar onbaatzuchtig zorgen!
Wat hier gebeurt komt daar niet eens in de buurt!.
mooi verwoord Irene.
Over u, zonder u.
Kom op gemeente Zaanstad, u leest de Orkaan ook. Doe hier onmiddellijk iets aan.
Deze ‘schreeuw’ is volkomen terecht !