Rooswijk zou een paradijs zijn voor gezonken, halfgezonken of gepensioneerde boten. Teminste, als we onze tipgever moeten geloven. Volgens hem zouden er op verschillende plekken in de wijk boten liggen die niet meer worden gebruikt of gezonken zijn.
Ook in de Facebookgroep Prikbord Rooswijk komen foto’s van deze boten voorbij. Vaak met de vraag van wie de boten zijn of waar ze vandaan komen.
Volgens de Wrakkenwet is de beheerder van het water verantwoordelijk voor de vergeten vaartuigen, wat vrijwel altijd de gemeente is. De eigenaar van het vaartuig moet wel de kosten voor de opruiming betalen, als hij natuurlijk gevonden wordt.
Een gezonken schip of scheepswrak kun je via deze link melden bij het waterschap Noord-Holland. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor boten die olie lekken, de doorstroming of vaarweg belemmeren, of schade aan een dijk of oever veroorzaken. Voor andere meldingen over achtergelaten boten of een rommelige aanblik moet je een melding maken bij de gemeente.
Onder een slideshow met zeven foto’s (klik op pijltjes of swipe):
Door: Silva Honig. Bronnen: Facebook, Ruud van der Veen, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Foto’s: Ruud van der Veen.
twee keer varen en de hobby en lol is er af bij de meeste zet op marktplaats krijg je er nog iets voor en ruimt het weer lekker op
wordt er ook gekeken naar de vaarsnelheid dus de golfslag die bootjes laten zinken , vroeger mocht je 9;9 pk in de polder hebben tegenwoordig heeft een sloep al 100pk doe daar eens wat aan of is nou alles voor de juppen gevrijwaard
Gezonken boten, die slecht zijn voor de waterkwaliteit en belemmeringen.
Zaanstad en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wijzen naar elkaar, maar er gebeurt dus niks.
Vervuiling van water door gezonken boten lijkt me slecht.
Een botenbank lijkt me wel wat.
Eerst een boei met een mededeling en een termijn vervolgens afvoeren, door een nieuwe afdeling van Werkom levert het ook nog iets op.
gemeente doet precies nul met meldingen. hoe breng je de jeugd respect voor je omgeving bij als de buurt en de gemeente dat al niet hebben?
geef dan aan mensen die graag een boot wil hebben en niet zo breed hebben
Pas de methode Wormerland toe waar elke boot een nummer heeft en de eigenaar dus heel makkelijk te vinden is. Medio 2012 als raadslid al voorgesteld om deze werkwijze in Zaanstad toe te passen.
tja alleen weet Wormerland niet meer van wie welk bootje is. ..het project heeft een hoop geld opgeleverd . Maar de administratie heeft gefaald. in Wormerland liggen meerdere boten onder water met een W-sticker waarvan de gemeente niet weet wie de eigenaar is. . staan ieder voorjaar wel weer een paar boten op hun pagina die opgeruimd moeten worden . Maar daar weten ze niet het nummer van ..
Het succes van een systeem staat of valt met een goede administratie. Als dit niet op orde is kun je stickers plakken wat je wilt, maar je houdt dan situaties waar je de eigenaar niet kunt achterhalen.
Goed idee
Nou niet alleen Rooswijk ook de wijk koogerveld heeft hier het probleem.
en ook het wild af meren en eigen steigers bouwen.
zaanstad doet er wijnig aan en dan zegen dat de wijk er slecht uit ziet en achter uit gaat