Het Nuon-terrein aan de Westzijde op de hoek van de Prins Bernhardbrug en de Vincent van Gogh moeten 120 127 woningen komen.
Het terrein is twee jaar geleden gekocht door Verwelius Bouwen uit Huizen. Al meer dan tien jaar lang zijn er plannen voor het terrein gemaakt. Het lijkt erop dat er nu wat schot in de zaak ziet.
Voor het voormalige gashouderterrein is een plan gemaakt door ontwerp- en adviesbureau Imoss voor eigenaar Verwelius.
Het plan is de afgelopen week gepresenteerd op de Provada, het evenement voor de vastgoedbranche dat in de Amsterdamse RAI werd georganiseerd.
Volgens Imoss zou de anterieure overeenkomst met de gemeente getekend zijn.
Het gaat om ongeveer 120 woningen in twee blokken. In één gebouw moeten 65 appartementen komen, waaronder twee ‘penthouses’ op het dak. In het andere blok komen 16 appartementen en 7 grondgebonden ‘herenhuizen’ volgens de Zaanij-website.
UPDATE 21 juli 2017
Op het voormalige bedrijfsterrein zijn 127 woningen gepland, in diverse woningtypes, voor verschillende doelgroepen. Het plan omvat een appartementengebouw met 100 woningen en twee penthouses, een complex met 16 appartementen, zeven herenhuizen en twee grondgebonden woningen. Op 20 juli tekenden de gemeente Zaanstad en Verwelius Zaanoever BV een overeenkomst.
“Op het Nuonterrein was tot 1952 de lokale gasfabriek gevestigd. De daardoor veroorzaakte verontreiniging is begin deze eeuw gesaneerd in opdracht van de Provincie Noord-Holland. Hierdoor zijn op het deel ten zuiden van het gasverdeelstation grondgebonden woningen mogelijk. Het noordelijk deel, tussen het gasverdeelstation en de Prins Bernhardbrug, is gesaneerd tot het toegestane niveau voor bedrijfsfuncties. Op dit deel kunnen alleen appartementen worden gebouwd. Een eerder plan voor dit gebied is in 2008, met de economische crisis, gesneuveld.”
Op de kaart ziet er het zo uit.
Afbeeldingen van de Linkedin-site van Tijl Hekking, stedenbouwkundige AvB en Projectleider bij IMOSS.
Zijn er al namen bekend , wie het gaat bouwen en wie het gaat verkopen?
vanaf de rivier moet de bebouwing trapsgewijs oplopen. en daarbij moet ook gebruik worden gemaakt van verschillende kleuren. zo vermijd je dat, het een massief blok wordt.
Ko, volgens ons heb je helemaal gelijk. De ouderen hebben over het algemeen wat geld te besteden en er komen goedkopere woningen vrij voor starters en of jonge gezinnen. Maakt dan wel appartementen met een wat groter balkon. Volgens ons een win win situatie voor oud en jong.
lijkt me beetje hoog ....
Wanneer komen er appartementen voor 55+
Er komen dan veel woningen vrij van huiseigenaren.
Ook kunnen dan de ouderen zorg bieden aan elkaar
te groot & te massief
Maar wat is je alternatief, er mag niet in het veld gebouwd worden dus alle stukjes grond worden nu vol gestampt met hoog, hoger, hoogst. Die 20.000 huizen zijn er nog lang niet dus er komen nog meer massieve woontorens in de Zaanstreek. Zaandam zit straks vol dus komt Wormerveer of Krommenie aan bod.
Kan er ook nog wat horeca, aan de waterkant, ontwikkeld worden?
Gezellig toch: terrasje, zonnetje, pintje en voorbij varende bootjes.
Geen avondzon Ruud.