Kok Pjotr Rentinck stopte in 2017 met zijn restaurant De Vijfde Smaak in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan. De afgelopen jaren werkte hij bij De Boekanier op de Dam in Zaandam. Maar die zaak sloot.

Pjotr duikt echter weer op. Per 1 mei begint bij als chefkok bij de Swarte Walvis op de Zaanse Schans. Manager Ruud Keinemans gaat daar aan de slag als gastheer. Een nieuw duo voor het vermaarde restaurant.

In het persbericht van de Walvis wordt niet verhuld dat de laatste corona-jaren ‘uitermate lastig’ waren voor de Walvis. Veel minder toeristen, een lockdown en een verbod op groepsbijeenkomsten toen het restaurant wel open mocht, trokken een zware wissel op de exploitatie.

Chefkok Joey Bokma en gastheer Kevin Böke gaven aan te willen vertrekken. Rentinck gaat samen met Keineman nu de zaak trekken. Keineman deed de jaren het management van Lab 44, Brouwerij Hoop, Slager aan de Schans en de Swarte Walvis. Hij gaat zich nu focussen op de Walvis.

Boven