Midden op de hoek Berkenweg – Guisweg in Zaandijk kwam een paal met een waarschuwingsbord. Het bord werd vorige week geplaatst, na één dag kreeg het een eerste tikkie en snel daarna de doodklap. Automobilisten zijn er kennelijk niet op verdacht.
Het werd daarna wel keurig ingepakt.
Het bord (waarschuwing: fietsers kunnen van twee kanten komen) was overigens alleen te zien voor het verkeer dat het Rode dorp uitreed. Vanaf de Guisweg zagen automobilisten de achterkant van dit bord: grijs en dus onzichtbaar, zeker in het donker. En vanaf die kant werd het ook omver gereden.
“Is de volgende palensoap geboren?” vraagt Monique Anrochte die de foto maakte. Zij is hierbij benoemd als zaakwaarnemer. Boven en onder haar foto’s. En daaronder een foto van de oude situatie (Google Streetview) zonder bord.
RVV-verkeersborden ...
zijn borden volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.
"Gele verkeersborden daarentegen zijn waarschuwingen van tijdelijke aard".
Het woord zegt het al: tijdelijk!!
De paal werd er op 14 april neergezet en al na een uurtje kreeg hij het eerste tikje. In de nacht can15 op 16 april ging hij om waarna iemand hem een mooi rood/wit lintje gaf. Die zaterdagavond werd de paal weer omhoog gezet maar hij blijft tikjes krijgen ondanks het vrolijk wapperende lint. Opvallend veel autootjes kiezen er voor om links van de paal de straat in te rijden…
Het doel van de paal (en de aanpassing van de stoep) was overigens om het aantal ongelukken te verminderen. Als automobilisten een stilstaande paal al niet zien, dan vrees ik voor het leven van de fietsers en scooters.
Het rode dorp? In deze context is dit totaal niet van belang. Het gaat daar niet over namelijk.
Ze zijn het omrijden ook wel waard, wat een lelijkheid. Moeten we echt voor alles waarschuwen wanneer je gewoon oplet zie je toch dat je voertuig een pad kruist.
Ongelooflijk, waren hun ogen dicht of zo tijdens het rijden ?