Hoe lang het voormalige Chinees-Indische restaurant Kota Radja heeft leeggestaan weten we niet precies. Maar meer dan 10 jaar is het zeker.
Vorig jaar werd het verbouwd, opgeknapt en aangeboden als horeca-zaak. Dat is kennelijk gelukt. Kazoza (Oriental food – Mediteriaanse keuken – Grill met houtskool) komt in het pand.
In 2014 schreven over de jarenlange leegstand, in 2016 over de plannen voor appartementen, in 2017 over de verbouwing en in 2018 over een nieuwe horecabestemming.
In juni vorig jaar ging Martin Rep terug in de tijd met zijn verhaal over Kota Radja.
Prima. Is vast een afkorting en staat voor???
“Kat-en ratja zei men vaak. Heeft ons nooit tegen gehouden om daar te eten of af te halen.
Tegenwoordig praten we over sprinkhanen, wormen en rupsen als maaltijd. Nou als het net zo lekker is als het eten van Kota Radja zou ik zetten....... schep maar op
Of zoals vrienden (en ik ook) vroeger zeiden:"De gekookte rat".
Kota Radja, ondanks dat het niet de meest dichtstbijzijnde Chinees-Indische restaurant was toen ik nog in Zaandam woonde was het wel mijn vaste adres voor Aziatisch eten.
Nu ik echt Aziatisch eten gewend ben, na mijn emigratie naar Singapore, kan ik niet meer genieten van de vernederlandste ‘Chinese’ keuken.