Na een weekend vol percer le trou de cochon, zeekraalcanard, ratatouille absurdité, gelakte zweverik met jus de verrues, fromage des orteils, urine hibou en cacabrûlé, ben je vast toe aan een slim, makkelijk en lekker recept.

Op maandag hoef je nergens meer over na te denken: dat doen wij voor je.

Verschillende keuken-toppers uit de Zaanstreek delen hun simpele recepten, het enige dat jij hoeft te doen is het uit te voeren.

Chef-kok Astrid van der Meer deelt vandaag haar tweede geheim:

Astrid’s pasta Zaansgroen Gezond Genot

Boodschappenlijstje

Voor twee personen (kijk eerst even wat je nog hebt staan):

Volkorenpasta (half pak)
225 gram rucola (3 zakjes rucola van 75 gram)
Kruiden roomkaas (je hebt een half bakje nodig)
Eieren (je hebt 2 eidooiers nodig)
Knoflook (een teentje)
Olijfolie
Geraspte kaas (naar smaak)
Sambal (ook naar smaak)
Peper en zout (heb je vast al ergens staan)

Beschrijving

1/2 pak volkoren pasta koken
Ondertussen:
Gooi je in je blender 3 zakjes rucola van 75 gram (dus 225 gram), een half bakje kruiden roomkaas, twee eidooiers, teentje knoflook naar wens, wat olijfolie en wat kookvocht van de pasta. Dan ga je blenderen.
Giet je pasta af, schep je saus erop, en roer door elkaar.
Even goed verwarmen en dan opscheppen.
Kaas peper zout naar wens toevoegen en eventueel een scheutje extra vierde olijfolie.
Je kan het aftoppen met pit naar wens: rode pepers of zoals ik heb gedaan.. een schepje sambal erdoor.

Astrid

‘Deze pasta maakte ik toen ik uit de sportschool kwam en geen zin in salade had.. Ik wilde vulling en toch ook groenvoer .. Met als gevolg een GifZaansgroene pasta!’

Hier vind je meer Maandag Makkelijk recepten