La Cordobesa, vleeswarenfabriek en importeur van Spaanse en Italiaanse vleeswaren, wordt per 1 september overgenomen door Gilles (vleesverwerkingsbedrijf) gevestigd in Schagen. Dat betekent dat het bedrijf na bijna 50 jaar uit de Zaanstreek weggaat.

In 1976 nam een Spaanse gastarbeider traditionele Spaanse recepturen mee naar de Zaanstreek en begon daarmee een eenmanszaak. La Cordobesa was geboren. In 1985 werd het bedrijf overgenomen door Fred de Wette en zijn toenmalige compagnon (voor een jaar) in de vorm van een BV, La Cordobesa Nederland B.V.

In het begin verkocht La Cordobesa voornamelijk direct aan de consument, maar geleidelijk verschoof de focus zich steeds meer naar de groothandel. La Cordobesa produceert zelf een breed assortiment aan Spaanse en Italiaanse vleeswaren, waarbij de nadruk ligt op gedroogde worstsoorten. Naast het ‘eigen’ assortiment, importeren ze ook een aantal producten uit Spanje en Italië. 

Dochter Susan, sinds 2015 directeur, laat op 21 augustus via LinkedIn weten dat La Cordobesa overgenomen is door Gilles. Ze schrijft:

“En alle mooie herinneringen uit de Zaanstreek? Die nemen we gewoon mee.”

Susan blijft namelijk nog twee dagen in de week voor La Cordobesa werken. Ze heeft het jaren met plezier gedaan, maar door de overname krijgt ze de mogelijkheid om ook andere, leuke dingen op te gaan pakken. En zakelijk gezien is het voor zowel La Cordobesa als Gilles een mooie stap voor de toekomst.

“La Cordobesa krijgt er ineens ook nog een enorm pakket aan mooie ambachtelijke producten van Gilles bij. Ook La Cordobesa kan daardoor een mooie stap richting groei zetten. Het mes snijdt zo aan alle kanten.”

Door Dorine Kat. Bronnen: Susan de Wette en website La Cordobesa. Foto: Rick Nieborg.