Afgelopen week schreven we over een paaltjes-probleem in het Kalf. In de laatste fase van de herinrichting van de Beken- en Merenbuurt werden op sommige plekken op de stoep ‘plots’ anti-auto-paaltjes geplaatst.
Zaanstad plaatste de paaltjes omdat bewoners en bezoekers de trottoirs gebruikten om door te steken naar de rijweg en ook via gazons naar hun favoriete parkeerplek reden. Daardoor zouden er volgens de woordvoerder van wethouder Gerard Slegers (CDA) onveilige situaties ontstaan.
Niet iedereen reageerde verheugd: de straten zouden op deze manier afgesloten worden van hulpdiensten, ‘Spoed’, ‘Levensgevaarlijk’ meldden bewoners.
De paaltjes waren van gerecycled kunststof, en een aantal van hen werden door bewoners eigenhandig uit de grond gehaald. De woordvoerder van verantwoordelijk wethouders Gerard Slegers (CDA) liet weten dat dat niet de bedoeling was:
“Als dat weer gebeurt worden ze vervangen door betonnen palen”.
Inmiddels lijken de gemoederen wat bedaard en is gekozen voor een tussenoplossing. Via zijn woordvoerder laat de wethouder weten:
‘Na een ronde van de veiligheidsregio door de wijk is besloten om een aantal paaltjes te vervangen door uitneembare paaltjes.’
Zie ook:
- Slimmelden
- Buitengewoon Zaanstad / Beken- en Merenbuurt
Door Piet Bakker/Merel Kan. Extra info Bouwapp aannemer, gemeente Zaanstad (woordvoerder wethouder Verkeer), SlimMelden. Foto’s: Alicia van Duuren.
Gelukkig betreft het hier een 'paaltjesprobleem' en geen 'palenprobleem'.
Blijft de vraag, zijn er nu meer woordvoerders bij de gemeente, dan paaltjes op het Kalf?
Krijgen we nu ook van die mooie pollers? Net als in de stad? Maar dan wel graag bediening met een app. Reuze handig!!!
Wethouder Slegers is het toppunt van onbekwaamheid!
Je kan namelijk de paaltjes ook achterin het straatje plaatsen waardoor andere automoblisten niet kunnen doorsteken.
De bewoners kunnen dan makkelijk bij hun huis komen om bijvoorbeeld spullen in- en uit te laden, hun auto schoon te maken of opa of oma die slecht ter been zijn even voor de deur af te zetten.
Ja, inderdaad.
Er was toen een soort meldpunt gevaarlijke paaltjes aangezien vele paaltjes midden op fietspaden stonden waarbij toen aardig wat ongelukken waren gebeurd.
Later nooit meer iets van gehoord, wel zijn er toen heel wat verwijderd.
Dat ging over paaltjes die geplaatst waren op fietspaden. niet op trottoirs...
Vreemd dat vooraf kennelijk geen overleg is geweest met de bewoners.
Zeker voor hulpdiensten belangrijk.
Extra werk voor niets.
@ J.Gombert.
Ik kan mij herinneren dat een aantal jaren geleden onder wethouder Leny Vissers de paaltjes werden verwijderd daar ze levensgevaarlijk voor fietsers waren. In het donker of met slecht weer knotste daar mensen bovenop, met alle gevolgen van dien. Lees ik net over de borden die DZ had geplaatst en die waren gevaarlijk volgens deskundige bij de gemeente, schets het mijn verbazing dat verantwoordelijke wethouder Gerard Slegers (CDA) deze gevaarlijke paaltjes laat plaatsen. In dit geval is burgerlijke ongehoorzaamheid op z'n plaats, je hoeft niet alle gevaarlijke fratsen van de overheid te pikken.
Dat waren paaltjes op fietsroutes Gerrit. Niet op het trottoir 😉.
En op het trottoir mar je sowieso niet fietsen of met de auto rijden 😇.