Aankomende maandag 26 juni zijn de buurtbewoners van de vrouw die al jaren overlast geeft in de Pro Patriastraat in Zaandam, uitgenodigd voor een bijeenkomst.
In eerste instantie zou dit plaatsvinden op kantoor van het Sociaal Wijkteam, maar omdat de verwachte opkomst hoog is, wordt nu uitgeweken naar Buurthuis de Bovenkruier.
Rochdale en het Sociaal Wijkteam willen de bewoners ‘de kans geven om in gesprek te gaan zodat er mogelijkheid is tot het uitwisselen van gedachten en het stellen van vragen’.
Een buurvrouw van de dame die de buurt in haar greep houdt, heeft inmiddels nog maar twee vragen: ‘Wanneer gaat ze weg en hoe gaan jullie helpen’.
Als Rochdale straks nog niets doet:
Overlast wordt sinds 1 augustus 2003 ook als een gebrek aan de woning gezien. De verhuurder moet dat gebrek dus ook op grond daarvan verhelpen. Een huurverlagingsprocedure behoort daardoor tot de mogelijkheden als de overlast ernstig is. De verhuurder heeft echter niet meer mogelijkheden gekregen om de overlast aan te pakken dan hij al had.
Ik weet niets over de situatie in de Pro Patriastraat, maar wil alle bewoners die overlast ondervinden een hart onder de riem steken. Alles is in de wet en de APV geregeld, behalve het aanpakken van overlastveroorzakende huurders. Excuus, er is wel iets geregeld: het beschermen van de overlastveroorzaker zelf.
Drie maanden huurachterstand en je wordt op straat gezet, maar 7 jaar geluidsoverlast veroorzaken is wel geoorloofd.
Als buitenstaander hoop ik maandag ook aan te mogen schuiven. Maar liefst 40 procent van mijn medeflatbewoners ondervinden hinder van een vijftal andere buren... Ben benieuwd welke stappen bij Rochdale zijn genomen.
En natuurlijk heeft het SWT en WBV ook meteen werk gemaakt van hulp aan de overlastgevende mevrouw?
De gemeente geeft toch altijd zo hoog op over haar maatschappelijke betrokkenheid?ze zitten er toch altijd "bovenop"?
dit is denk ik al heel lang aan de gang.