De tijd van warmdraaien voor het nieuwe voetbalseizoen is begonnen. De komende periode zijn er nog diverse oefenwedstrijden en toernooien. Het Groote Koogsche Toernooi werd afgelopen weekend gespeeld op het kakelverse veld van KFC en kreeg met Hercules Zaandam dit jaar een verrassende winnaar.

Tijdens de poulewedstrijden vrijdag werd er in twee poules van vier teams gestreden om een plek in de finale. De 3e Klasser Hercules wist met zeven punten uit drie wedstrijden onder andere titelverdediger
KFC (2e klasse) uit te schakelen, mede doordat de Koogers in de laatste wedstrijd verloren van buurman Zaandijk (5e klasse). In de andere poule was VV Assendelft (3e klasse) de sterkste. De ploeg van Guillaume Groot speelde gelijk tegen SVA (2e klasse), maar won van competitiegenoot WSV’30 en zaterdag 4e klasser Westzaan.

Zondag was de finaledag en werd er gestreden om de toernooiwinst en de plekken drie t/m acht. Daarin was SVA met 3-1 te sterk voor Sporting Krommenie (3e klasse), waarmee de finalist van vorig jaar op een zevende plek eindigde. In de strijd om de vijfde plek wist Westzaan met 3-1 te winnen van Zaandijk en gastheer KFC werd uiteindelijk derde door een 3-0 zege op 3e Klasser WSV’30.

Finale: Hercules Zaandam – VV Assendelft

De finale ging tussen de competitiegenoten Hercules Zaandam en VV Assendelft. Onder leiding van de nieuwe trainer Patrick Huisman speelde Hercules verdedigend zeer compact en profiteerde het met snelle uitvallen van de ruimte en fouten in de verdediging van vv Assendelft.
Na een ruststand van 3-0, wist vv Assendelft bij de start van de tweede helft nog wel terug te komen, maar een aansluitingstreffer zat er niet meer in. Na de 4-1 van Hercules na ongeveer 60 minuten was de wedstrijd, ondanks enkele grote kansen, wel gespeeld en was het vooral wachten op het eindsignaal en de uitreiking van de felbegeerde beker.

De komende periode staan er voor de Zaanse teams nog meerdere oefenwedstrijden en toernooien op het programma, voordat in het weekend van 31 augustus en 1 september de bekercompetitie begint. Na drie beker-speelronden start de reguliere competitie in het weekend van 21 en 22 september.

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Hercules Zaandam – VV Assendelft door Voetbal Varia Zaanstreek.