Er is geen nieuwe eigenaar gevonden voor Vlaar Enveloppen in Krommenie. Dat is gister bekend gemaakt door de curator.
In april van dit jaar ging het bedrijf, dat ook een vestiging in Groningen heeft, failliet, maar er werd wel onderzoek gedaan naar een mogelijke doorstart.
De mogelijkheden zijn door het bestuur van Vlaar onderzocht, waarbij ook met enkele partijen is gesproken, “de gesprekken die het bestuur gevoerd had, hebben echter niet tot een transactie geleid.” aldus de curator.
In april werkten er 55 mensen bij Vlaar (beide vestigingen).
Vlaar Enveloppen werd in 1926 in Zaandam door P. Vlaar & Zonen opgericht als papiergroothandel. Na de oorlog nam de oudste zoon het bedrijf over, in de jaren ’60 werd begonnen met het produceren van enveloppen. In Groningen startte een andere zoon, Joost Vlaar, een eigen groothandel in papier en enveloppen, Vlaar Groningen. Ook hier werd in de jaren ’60 met de productie van enveloppen gestart. In 1972 nam Joost Vlaar het bedrijf P. Vlaar & Zonen van zijn broer over. Vlak daarvoor was ook het historische pand in Krommenie aangekocht.
De krimpende markt voor enveloppen is als belangrijke oorzaak aangegeven maar de curator merkt ook op dat bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering op onderdelen verouderd waren en dat Vlaar geen pogingen tot innovatie of aanpassing aan het digitale tijdperk heeft ondernomen. Beide vennootschappen draaien sinds 2009 jaarlijks (grote) verliezen aldus de curator.
Boven boven Google Streetview.
Is het pand te huur voor evenementen? graag contact opnemen met info@drumcirkelsnederland.nl Wij hebben interesse voor een mooi pand om te huren voor onze drumcirkels indoor.
Groeten Marianne van der Zee
Organisator Drumcirkels Nederland.nl
Weet iemand of het pand inmiddels te koop staat?
Jammer van zo,n grote fabriek waar ook destijds veel energie in gestoken is
Ik heb Joost Vlaar nog gekend en in de jaren 70 in zijn enveloppenfabriek rond gelopen.
Joost was een sociaal-bewogen man.
De curator geeft wel enkele oorzaken van het faillissement, maar er spelen meer factoren. Het is als met een mens, die door interne of externe oorzaken het loodje legt. Uit een onderzoek naar een meubelfabriek in Krommenie, die van 1911 tot 1945 bestond, is mij gebleken dit fabriekje niet sneuvelde als gevolg van interne oorzaken, maar door corrupte bankiers, die de Krach van 1929 veroorzaakten, waardoor de afzet van met name grammofoonkasten sterk afnam. Het onverbiddelijke einde werd bewerkstelligd door misdadige politici tijdens de bezetting. Corrupte bankiers en misdadige politici bepaalden het lot van die meubelfabriek. Ik heb de indruk dat er nog niet veel veranderd is, ook wat Vlaar betreft, ook al zegt de curator wat anders.
Peut, ik wil hier geen discussie beginnen over het bestaan van God, maar er zijn wel een aantal godsbewijzen waarop u uw verstand kan scherpen. Misschien helpt dat, want God is intelligentie en alleen het gelijke kent het gelijke.
Mooie locatie voor de Groote Weiver die uit hun huidige locatie weg moeten tzt. De Groote Weiver groeit ook eigenlijk uit haar jasje als cultuurlocatie in Zaanstad Noord. Idee?
Luttik, is u dat wel eens opgevallen dat t.z.t. geschreven dient te worden met een hoofdletter Z. Het gaat namelijk niet om onze tijd maar om Zijn tijd; dus te Zijner tijd, Gods tijd. Dat maakt wel verschil! Een andere betekenis kan men toch niet hechten aan die afkorting.
Ja hoor, dat kan men wel.
‘Te zijner tijd’ heeft niets van doen met God. Het betekent gewoon ‘op een tijd die voor dit doel of deze zaak geschikt is’.
In deze zin is het verwant aan ‘zijn’ in ‘Alles op zijn tijd’, waarin ‘zijn’ ook niet naar God verwijst, maar simpelweg naar het woordje ‘alles’.
Overigens zou u daar tegenin kunnen brengen dat ‘alles’ een mooie omschrijving van God is - en daar kan ik u dan een eind in volgen.
Ver gezocht Hans Kuyper, en onjuist. Te Zijner tijd is een staande uitdrukking uit een tijd dat de taal, en zoveel andere culturele uitingen, nog gevormd werden onder invloed van Gods woord van de predikant op de kansel. Logisch dat met t.z.t. te Zijner tijd bedoeld werd; ik hoor het hem zeggen. Trouwens, ook 'een tijd die voor dit of dat doel geschikt is', is nou typisch Gods tijd, namelijk van het Griekse kairos, en niet van chronos.
god Bestaat niet, dus kan iets abstracts als tijd niet in bezit zijn daarvan.
Om moedeloos van te worden. Ik zal het verder maar op Zijn beloop laten.
Als ik deze vergezochte muggezifterij lees verlang ik terug naar Koot en Bie. Die hadden er een fantastische komische sketch van kunnen maken!
Hopelijk blijft het pand origineel en maken ze leuke kleine hofjes mmer betaalbare sociale huurwoningen.
Weer een markant zaans bedrijf dat de tand des tijds niet heeft doorstaan.Het is jammer dat niet is geanticipeerd op de ontwikkelingen. Door bv een deel van de ruimtes te verhuren en de productieruimten te verkleinen of zoiets dergelijks.Ik wens de eigenaren en personeel heel veel sterkte met de afwikkeling.