De kunst van het koffiebranden is de smaken die in het groene boontje zitten eruit te halen en proefbaar te maken. Dat kleine boontje kan vier tot zes verschillende smaken bevatten. De beste koffie, de arabica, wordt gemaakt van rijpe bonen en die moet je uitzoeken en met de hand oogsten. Voor één kopje koffie moet je veertig bonen plukken.
We waren voor Sluitingstijd op de koffie bij koffiebranderij Gebrand op smaak in Wormer. Bij Floris van Woesik en Linda Nieuwenhuizen. Voor echte koffie en interessante weetjes. We weten nu waarom zwarte koffie americano heet. Amerikaanse militairen in Italië vonden de espresso veel te sterk en vroegen er een scheutje water bij.
Door: Henk Cobelens en Jaap de Jong
Wij drinken die geweldige koffie al een paar jaar. Ondanks de zegeltjes komt DE hier niet meer in huis. Koffie die de boeren een eerlijke prijs voor hun harde werk biedt en daardoor Linda en Floris met Gebrand op Smaak een mooi kleinschalig bedrijfje met steeds meer klanten verschaft