Morgen, 20 september, opent een nieuwe snackbar de deuren aan Damstraat 10 in Zaandam. De snackbar zal de naam ‘Frietlab’ gaan dragen, en dit is niet zomaar gekozen. Zoals een echt lab zal er geëxperimenteerd worden met verschillende huisgemaakte sauzen.
In het pand zat voorheen ook al een snackbar, genaamd ‘De Verse Friethoek’. Twee gigantische frietzakken boven op het pand en een rolluik in de kleuren van de vlag van onze Belgische zuiderburen tekende het straatbeeld in de Damstraat. De frietzakken verdwenen en het zwart, geel en rood van de Belgische vlag maakte plaats voor een houten schot.
Het was lang onduidelijk wat er zich achter dit houten schot plaatsvond, wel waren er enkele keren werklui rondom het pand gespot. Vandaag waren de werklui wel erg bedrijvig bezig en onze redacteur kon het niet laten wat informatie in te winnen, en informatie kreeg hij.
Frietlab gaat experimenteren met verschillende huisgemaakte sauzen in samenwerking met Zaanse Mayonaise. Daarnaast is er aan de zijkant van het pand een snackmuur geïnstalleerd, deze zit aan de Damkade. Ook voor het uitgaanspubliek zal Frietlab een aanvulling op het horeca-aanbod zijn. De snackbar zal de oude openingstijden hanteren en blijft in het weekend tot 03.00 uur de plek waar je na een avondje drinken en dansen terecht kunt voor een vette hap.
Door: Rick Nieborg. Foto’s: Rick Nieborg (boven) en Piet Bakker (onder).
Hebben we nog geen vreettenten genoeg in het centrum van Zaandam? als ergens ern zaak verdwijnt komt er een eettent voor terug!
Lees nou eens goed!
Dat klopt Jeanette, het had leuker geweest als er bijvoorbeeld weer eens een leuk boetiekje in had gekomen. Zoals vroeger Jokes Boetiek in de Klauwershoek. Daar ben ik wat keren geweest, lekker rondsnuffelen naar kleding en kraaltjes om zelf sieraden te maken. Ach ja, vergane glorie.
In de jaren 70, heeft er ook nog een koffie/broodjeszaak ingezeten met de naam De Twee Trappen met als eigenaars de familie Grapendaal. Je kon er namelijk beneden en op de eerste etage heerlijk genieten van je koffie met uiteraard wat lekkers of een lunchmaaltijd. Op de tweede etage zat de keuken waar al het lekkers werd klaargemaakt. Ik heb er tijdje als serveerster met veel plezier gewerkt.
Was van mijn nichtje en man toen puur gezelligheid
Dat klopt Andre en daar ging het uiteindelijk ook om.
Frietlab gaat experimenteren met verschillende huisgemaakte sauzen in samenwerking met Zaanse Mayonaise.
Wordt het nu een FrietLab, of een SausLab?
Met Zaanse Mayonaise kun je niet samenwerken omdat het een product is en geen bedrijf.
Het bedrijf dat Zaanse Mayonaise maakt is Van Wijnaarden.
Dit bedrijf is in 1929 gestart en in 1959 zijn ze met het maken van mayonaise begonnen.
Naast diverse soorten mayo maken ze ook Zaanse Ketchup.
De mens als proefkonijn/ plofkip
Ik lees in dit stukje; "een aanvulling op het horeca aanbod."
Hoe bedoel je "aanvulling?" Het is gewoon meer van hetzelfde. De zoveelste snackbar in het centrum van Zaandam.
Goh, wat origineel...
Deze was er al een aantal jaren hoor. Wordt verbouwd dus.
Maar wel de goede Mayonaise ;)