Fortuna Wormerveer heeft zaterdagmiddag de Zaanstad Cup van 2024 gewonnen bij de mannen. Op het terrein van ZVV Zaandijk won de ploeg met 3-0 van Rood-Wit Zaanstad, dat vooral na rust geen partij meer kon bieden aan de uiteindelijke winnaar.

Het sportpark aan de Zaanse Schans was behoorlijk afgeladen. Het was veel beter weer dan op de eerdere speeldagen. Het spel liet in de eerste helft (van twintig minuten) alleen wat te wensen over.

Het ging op de volle tribune daarom vooral over de keeper van Rood Wit. Voor sommigen is het verhaal misschien bekend: Daniel Agyei zat bij de Ghanese selectie tijdens de kwartfinale van het WK in 2010, maar keepte dit seizoen voor een Zaanse vierde klasser.

Nauwelijks werd Agyei in de openingsfase getest, evenals zijn collega aan de andere kant trouwens. Vlak voor rust was de enige echte kans ook meteen een goal. Agyei speelde wat paniekerig een van zijn verdedigers in, die de bal vervolgens zo aan de tegenstander gaf.

De Ghanese goalie lag niet op tijd in de linkerhoek om de 1-0 te voorkomen. De openingstreffer werd gemaakt door Ivan Temme. Hiermee brak het Zaandamse verzet. In de tweede helft liep Fortuna uit en maakte het ook nog een tweede en derde treffer.

Zo geeft Fortuna zichzelf een doekje voor het bloeden na de recente degradatie. Meer dan dat zal het niet zijn. De terechte winnaar zijn ze dit toernooi wel. Met vier overwinningen in de groepsfase, een gewonnen penaltyreeks in de halve finale en uiteindelijk dus een ruime overwinning in de strijd om eremetaal.

Door: Hugo Heinen. Foto Fortuna Wormerveer viert feest: SportsGen.