Vandaag werden Fluxus-betrokkenen op de hoogte gesteld van de komst van een nieuwe interim-directeur: Mireille Stuart.
Dát hebben ze snel gedaan! Half maart werd aangekondigd dat de omstreden ‘interim-directeur’ Jos van Geel, per 1 mei zou vertrekken.
Dat van die ‘1 mei’ bleek relatief: vanaf de aankondiging was Van Geel al niet meer te bereiken.
Plaatsvervangend directeur Maaike Haas kreeg de taak de lopende zaken te behartigen en Annemarie Roggeveen, voorzitter van de Raad van Toezicht, verzekerde daarbij dat ‘de net ingezette koers’ bestendigd zou blijven. Dit terwijl juist die koers onder vuur ligt en voer is voor zorgen bij medewerkers, netwerkdocenten en vrijwilligers.
Hoe dan ook, Haas kan de koers overdragen en Stuart ‘ziet er naar uit samen met het MT de uitgezette koers verder vorm te geven.’
Ze zal 8 mei van start gaan en werkt ongeveer drie dagen per week. Hoewel er in de mail aan de medewerkers melding wordt gemaakt van het feit dat Stuart haar sporen heeft verdiend in de culturele sector, vinden wij (in ons razendsnelle google-onderzoek*) niet veel terug. Wel #inspirerende berichten via de sociale media, maar praktisch geen nieuws. Wat opviel is dat zij betrokken was bij stichting ‘Oorkaan’ (geen familie).
*Ons diepgravende onderzoek:
Lees ook:
Dit is haar bedrijfsprofiel op LinkedIn:
Mijn brede ervaring op het gebied van organisatie-, samenwerkings- en arbeidsmarktvraagstukken zet ik graag in voor de culturele en publieke sector.
Mijn drive als ondernemer is organisaties in de cultuursector te helpen om hun impact op de samenleving te vergroten. Mijn hart ligt bij deze sector omdat ik vind dat iedereen een eerlijke kans verdient te ontdekken wat cultuur te bieden heeft, hoe het je leven kan verrijken. Samen met de culturele professionals zorg ik voor een toekomstbestendige cultuurorganisatie door:
• een gezonde bedrijfsvoering te ontwikkelen,
• helder aan te tonen wat de maatschappelijke meerwaarde is,
• eigentijdse programma’s te ontwikkelen waarmee ze zich met flair kunnen presenteren om zo nieuwe doelgroepen aan te spreken.Mijn brede ervaring op het gebied van organisatie-, samenwerkings- en arbeidsmarktvraagstukken zet ik graag in voor de culturele en publieke sector. Mijn drive als ondernemer is organisaties in de cultuursector te helpen om hun impact op de samenleving te vergroten. Mijn hart ligt bij deze sector omdat ik vind dat iedereen een eerlijke kans verdient te ontdekken wat cultuur te bieden heeft, hoe het je leven kan verrijken. Samen met de culturele professionals zorg ik voor een toekomstbestendige cultuurorganisatie door: • een gezonde bedrijfsvoering te ontwikkelen, • helder aan te tonen wat de maatschappelijke meerwaarde is, • eigentijdse programma’s te ontwikkelen waarmee ze zich met flair kunnen presenteren om zo nieuwe doelgroepen aan te spreken.
Vaardigheden: Samenwerken in netwerken · Projectmanagement · Programmamanagement · Schrijf-coaching · Redactie · Faciliteren · Mensen aansturen · Coaching · Human Resources · Training · Public Sector · Local Government · Non-profits · Interim Management · Tekstredactie · Schrijven · Ondernemen in de culturele sector
Nou, dat is ronkende taal! Doet mij denken aan 'In de schaduwen van morgen' (1935) van de historicus Johan Huizinga, die al in de eerste alinea sprak over 'Wapperende vlaggen, ronkende motoren, maar de geest geweken'.
Mireille heeft geschiedenis gestudeerd. Met een beetje geluk prikt ze door de holle frasen in de Fluxus-beleidsstukken heen, en zoekt ze contact met degenen die al jaren proberen de schadelijkheid hiervan aan de orde te stellen. Maar haar interesse lijkt vooral zakelijk/organisatorisch. Ik vrees dat ze is aangezocht vanwege haar talent om "hiërarchisch" leiding te geven. We gaan het zien, maar erg hoopvol stemt het nog niet.
grappig 😁page not found
Stuart is wel bij meer culturele zaken betrokken geweest. Kijk maar eens op haar LinkedIn.
https://www.linkedin.com/in/mireillestuart/details/experience/