Vandaag opende Eetcafé ’t Kalf de deuren voor afhalen en bezorgen. Binnenkort kan er ook binnen gegeten worden, het eetcafé is hiervoor nog in afwachting van een vergunning.

De locatie van de gloednieuwe eetgelegenheid is een ‘historische’. Het eetcafé is namelijk gevestigd op Kalf 61, waar vroeger snackbar De Poel zat. 

Zoals een echt eetcafé betaamt, is het assortiment ruim. Zo kunnen er broodjes döner en shoarma en ‘kapsalons’ worden besteld. Ook zitten de ‘standaard’ patat en snacks in het assortiment, waaronder ook hamburgers. Als de vergunning binnen is kunnen deze lekkernijen niet alleen binnen, maar ook buiten op het terras worden genuttigd.

Furkan Nas beheert samen met zijn oudste broer het eetcafé. De broers zullen hierbij geholpen worden door diverse familieleden, waardoor ’t Kalf niet alleen een eetcafé rijker is maar ook een echt familiebedrijf. Furkan:

“We vinden de locatie top! We komen zelf ook uit Zaandam dus het is in de buurt. Deze wijk is een mooie en rustige buurt met allemaal goeie mensen die hier wonen.”

De locatie is daarnaast een waar stukje Zaanse horeca nostalgie. Jaren was op deze locatie snackbar De Poel gevestigd, vernoemd naar het water waar nu Eetcafé ’t Kalf aan grenst. Sinds de sluiting van De Poel lag het pandje er verloederd bij totdat Furkan en zijn broer hier aan de slag gingen. Furkan:

“Tweeëneenhalve maand geleden kregen we de sleutel en toen we binnenkwamen was alles kaal. We hebben alles zelf nieuw gemaakt en nieuwe spullen gehaald. Gelukkig zijn we nu open en kunnen we aan de slag.”

Furkan op zijn nieuwe werkplek.

Door Rick Nieborg, foto boven: Furkan en zijn neef Mustafa. Foto’s van Furkan Nas en gemeentearchief.

Snackbar De Poel in 2013 (Wim de Jong, Gemeentearchief Zaanstad).