Gisteren meldden we het al: Assendelft mag haar platte kar van stal halen en versieren! Dorpsbewoner Anja Groot is de kakelverse wereldkampioen zoetwatervissen voor dames! En dat is geen kwestie van toeval of geluk: ze flikt het voor de vierde(!) keer!
De eerste reactie onder het stuk kwam van Cor Frederiks:
‘Wereldkampioen in vissen vangen? Wat is dit voor flauwekul? En is daar een sportpenning voor uitgereikt?’
En ook via sociale media kwamen meldingen binnen van mensen die dachten dat een dobber in het water gooien geen sport zou zijn. Wij belden met Anja om haar te feliciteren en om te vragen wat er allemaal bij komt kijken om vier keer wereldkampioen te worden.
De foto boven komt van de Facebookpagina van Anja
Advertentie
Wereldkampioen vissen vangen. Je zal het maar zijn en in een gemeente wonen die daar ook nog eens een ere (sport) penning voor gaat geven. En een Partij voor de Dieren in de gemeenteraad heeft zitten die blijkbaar vergeet dat vissen dieren zijn. Wat een perfect script zou dit zijn voor een Jiskefet-achtig programma
Nico,
Er moet ook nog gewerkt worden!
Maar ik heb even gekeken maar ik kan niet zo 1,2,3 de officiele uitslag vinden op Internet.
Je vind het overdreven om een WK zoetwaterhengelen te houden voor alleen Europeanen maar zijn er niet meer sporten waar dit zo is?
Denk alleen maar aan de WK Korfbal waar de finale altijd tussen Nederland en Belgie gaat.
Bert, wat ben je vroeg wakker!
Aan het nachtvissen geweest ? Topsport !
Om een WK zoetwaterhengelen te houden voor alleen Europeanen is wel een beetje overdreven.
Ik sta te popelen om het resultaat WK dobbervissen te aanschouwen.
Mooi interview!
Anja heeft het mooi verwoord, zo zie je maar dat sportvissen topsport kan zijn.
In de sportvisserij zijn details en het maken van de juiste keuzes heel belangrijk.
Anja is wereldkampioene geworden met een verschil van slechts 48 gram. . Bij deze wereldkampioenschappen ging het om het totale gewicht van de gevangen vissen maar er zijn ook wedstrijden waarbij de totale lengte bepalend is.
Neem alleen al het aas, er zijn zoveel aassoorten ( maden, wormen, mestpiertjes, muggenlarven, mais, brood, kaas, hennep etc.)
Het meest gangbare aas zijn de maden en zelfs het aantal maden dat je op de haak prikt kan belangrijk zijn, soms is 1 made genoeg.
Ook de haak en dobber keuze zijn belangrijk, er zijn zoveel soorten dobbers en haken in allerlei soorten, gewichten en afmetingen.
Verder is het lokvoer, zoals Anja al aangaf, heel belangrijk.
Kant en klare voertjes uit een hengelsportzaak zijn prima maar voor wedstrijdvissers komt er meer bij kijken.
Veel wedstrijdvissers stellen hun eigen voertjes samen, in een goede hengelsportzaak kun je losse ingredienten zoals brood- koek en beschuitmeel, polenta en hennep kopen. die je dan zelf moet mengen in de verhouding die je zelf wilt.
Als laatste is het uitpeilen van de dobber uiteraard belangrijk, je kan op de bodem vissen maar ook met staande haak of iets boven de bodem.
Het is altijd leuk om eens bij een wedstrijd te komen kijken, zo heeft de HVZ in september nog een aantal wedstijden en ook Sportvisserij Nederland organiseert er nog een aantal, voor data en locatie zie de websites van de HVZ en Sportvisserij Nederland.