Ooit zat hier aan de Westzijde 59 de LIdl en daarna een tijdje een beautycentrum. Binnenkort komt hier een Dorcas kringloopwinkel.
De opbrengst van de Dorcas kringloopwinkels gaat naar projecten voor de allerarmsten aldus de organisatie: “We geloven in de kracht van God. En daarom geloven we in de kracht van mensen.”
In de winkels zijn tweedehands boeken, speelgoed, spellen, servies en meubels te koop. Inmiddels zijn er 35 winkels in Nederland (36 met Zaandam).
In april 2016 ging Lidl dicht, in 2018 was het dichtgetimmerd, iets waar de buurt niet blij mee was. Voor het gebied zouden overigens ook woningbouwplannen zijn.
Foto: Jan Leguijt.
Wat een trieste ontwikkeling. Dat kringloopwinkels al in de winkelstraten verschijnen.
Ik word er blij van. Leegstand aangepakt en een kringloopwinkel in de stad ipv in een industriegebied. Win-Win.
Dat betekent verarming van het winkelbestand. Een gewone winkel levert niet meer genoeg op om van te leven.
Zeer waarschijnlijk komt dit wel door de toename van het aantal internetaankopen en is het een onomkeerbare ontwikkeling. Maar ik vind het een teken van verarming en verschraling van het aanbod van producten. Er komen dan steeds minder bezoekers en uiteindelijk raken de winkelstraten leeg en verlaten. Is dat wat we willen?
Hoeveel kringloop winkels zijn er inmiddels al in Zaandam? Normale winkels kunnen hun huur niet meer opbrengen en kringloop winkels wel? Hoeveel blijft er dan over voor de allerarmsten?