Slechts drie maanden geopend en dönerzaak Het Zaanse Schansje aan de Guisweg in Zaandijk heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een bekend eetadres in de buurt. Medewerker Ari (te zien op de foto) vertelt enthousiast dat de zaak veel beter loopt dan vooraf werd gedacht.
Eigenaar Angelo, die sinds november 2024 de zaak samen met zijn vrouw runt, merkt dit dagelijks. Het snelle succes overtreft hun verwachtingen.
‘We hebben in een mum van tijd een vast klantenbestand opgebouwd. Ik kan nu al meerdere huizen in de wijk tegenover ons aanwijzen waarvan de bewoners minstens eens per twee weken langskomen. We zijn ontzettend blij met het resultaat tot nu toe.’
Toeristen
Medewerker Ari vertelt dat zo’n 20 procent van hun klanten toeristen zijn. Wellicht iets minder dan verwacht, gezien hun naam en locatie vlakbij de Zaanse Schans waar jaarlijks ruim 2,5 miljoen toeristen komen. Desondanks zijn de toeristen wel enthousiast wanneer ze een broodje proberen.
‘Een bijzonder moment was toen een groep toeristen uit India na een eerste bezoek zo tevreden was dat ze de volgende dag speciaal vanuit Amsterdam terugkwamen voor nog een broodje döner.’
Vaste klanten
Angelo verwacht dat in het voorjaar het aantal toeristen zal toenemen, maar dat staat niet bovenaan zijn prioriteitenlijstje. De vaste klanten zijn hem veel waard.
‘Wel willen we in de toekomst graag een paar tafels binnen plaatsen, zodat mensen het afval binnen kunnen weggooien en dit niet op straat doen. In de buurt van onze zaak zijn niet veel prullenbakken. Helaas zorgt dit ervoor dat sommige mensen hun afval op straat achterlaten. Dat is jammer, want we willen graag een nette omgeving houden. Voor dit plan moeten we eerst een vergunning regelen.’
Hoewel Het Zaanse Schansje pas drie maanden open is, voelt het voor het team alsof ze er al jaren zitten. Met de stevige basis en klantenbestand die ze hebben gelegd en opgebouwd, belooft de toekomst vast veel moois.
Door Renée Koopman in gesprek met Angelo en medewerker Ari op de foto’s. Foto’s boven: Renée Koopman. De onderste foto kwam via Kees Wijngaard die ons over de nieuwe zaak tipte.
![](https://www.deorkaan.nl/wp-content/uploads/2025/02/Kees-Wijngaard-zaanse-schansje-IMG-20250202-WA0001-kopie.jpg)
Amon in de Westzijde is een stuk goedkoper, daar betaal je € 9,00 voor een kapsalon maar ik ben nog nooit bij Het Zaanse Schransje geweest dus ik kan het niet vergelijken.
Nu ben ik niet zo van de kapsalons maar een broodje shoarma kost bij Mo van Amon €6,50 en bij deze zaak € 9,00 dus dat is behoorlijk duurder.
Ook de andere broodjes zijn hier een stuk duurder maar zoals ik al zei, ik ben hier nog nooit geweest en als de kwaliteit een stuk beter is dan ben ik bereid om wat meer te betalen voor mijn broodje shoarma.
Ik had gisteren een 'klein' broodje kalfs doner voor 7,50. Ik kreeg hem niet eens op, zo groot was het broodje. Mijn vriend had een Turkse pizza met kalfsdoner en alles er op en eraan. In totaal waren we 15,50 kwijt. En dat vind ik meer dan redelijk. Bij de Mac ben ik meer geld kwijt voor twee personen en eet ik lang zo lekker niet.
Snackbarvoer, donuts, saté, de Argentijn en de Chinees. De culinaire hoogstandjes van de Zaankanters.
Wij hebben meteen even d proef op de som genomen, en de prijzen zijn zeer schappelijk, het eten is kwalitatief zeer goed en het personeel is vriendelijk. Deze zaak is twee vaste klanten rijker!
Wat een Zaanse Zeikers. voor een dubbeltje op de eerste Rang.. dan kom je toch niet.
ja, lekker thuis aan de aardappelen😛
Heeft niks met zeiken te maken. 9 euro is al duur voor een kapsalon die 1 jaar geleden nog 7,50 was. Hier is hij 11,50!
Best een verschil toch. Prima als iemand dat wil uitgeven maar ik niet!
Hoeveel meer betaal je voor je meuk in de supermarkt...? evenredig ?? net zoveel meer ,
Das dus Zaanse Zuinige Zeikerigheid.! om te klagen over deze ondernemer.
Ik ben geen Zaankanter maar Zweeds en ik heb zeker niks tegen deze ondernemer, alleen is het duurder als bij anderen. Succes verder.
Maar goed dat gestopt ben met vlees, aks ik deze prijzen lres. Ik houdt een hoop geld in mijn zak op die manier...
nou alleen nog even je tekst na kijken voordat je het plaatst🙄
Prijzen in de horeca zijn nergens meer normaal.
Als je het te duur vind kun je het natuurlijk zelf klaarmaken, dat scheelt.
Maar €11,50 is in deze tijd vrij normaal, zeker als het kwalitatief goed is.
Die prijzen zijn niet normaal meer. Kapsalon 11,50.
Bij Eetcafe T Kalf zijn ze 9 euro!
Binnen een maand failliet met zulke prijzen.
1 keer geweest hebben geen grill wordt uit bakken gepakt, suddervlees!
Wanneer ze het beter doen dan verwacht, zijn er kennelijk genoeg klanten voor wie de prijs niet bezwaarlijk is.
Dat is een normale prijs, voor een bigmac menu met saus betaal je ook al meer dan 11 euro