Halverwege 2016 verwacht bouwer HSB te kunnen beginnen de bouw van appartementencomplexen en winkels op de kop van het Noordschebos.
De fietsenstalling gaat naar het voormalig Figaro terrein (Cultuurcluster), waarna in 2018 -2019 ook dat deel ontwikkeld zal worden.
Gister, donderdag 9 juli, tekenden gemeente Zaanstad en HSB Ontwikkeling een overeenkomst voor de ontwikkeling van de kop Noordschebos. De kop Noordschebos is het sluitstuk van het gebied tussen de Gedempte Gracht en het stadhuis.
De bouwwerken op de kop Noorschebos (architect Neelu Boparai) bestaat uit twee winkellagen. Daarbovenop komen zeven woonlagen met 24 seniorenappartementen. Het pand wordt ongeveer 30 meter hoog.
Op het Noordschebos zelf komen in totaal 200 koop-, en huurwoningen, verdeeld over vier woontorens en ongeveer 24 eengezinswoningen. Dit alles staat op een parkeerdek met ongeveer 140 parkeerplaatsen. (klik op plaatje voor grotere versie)
In april schreef De Orkaan al over dit ontwerp. In november 2014 schreven we over het vorige plan van AmstelForte en Multi Vastgoed, ontworpen door Claus en Kaan Architecten.
welke aannemer en architect er dan ook betrokken wordt bij Inverdan het is alles overgoten door het Soeters sausje!
De Zaanse architecten krijgen de kruimels toegeworpen en ook dan bepaald de "bouwmeester" hoe het eruit moet
komen te zien!
Laten we massaal voorkomen dat het voorgenomen Cultuurcluster er komt, zodat Gemeente Zaanstad in ieder geval
niet in het financiele mes valt van de bodemloze put die bij alle culturele clusteringen in Nederland aan de orde is!
Spreidt de culturele infrastructuur over heel Zaanstad, laat de muziekschool, de bieb en de fabriek zitten waar ze
prima zitten en zoek voor poppodium de flux een plek op het Hembrugterrein waar alle evenementen plaats vinden.
Jan de Bruin