De nieuwe snackbar Frietlab is donderdag 3 oktober open gegaan. Ze gaan experimenteren met huisgemaakte sauzen in samenwerking met Zaanse Mayonaise. Het beloofde veel goeds, maar leverde helaas een flinke teleurstelling op.
De vrijwel voltallige Orkaan-redactie zat klaar om zich te laven aan lekkernijen, delicatessen, heerlijkheden, culinaire hoogtepunten, supersauzen en smaakexplosies. Het werd bijten op een houtje, een knorrende maag en een diepe teleurstelling….
Op hun instagram account beloven ze patatjes met wasabi, kreeft en zongedroogde tomaat. Maar bij aankomst bleek de deur nog gesloten en hing er enkel een bord met het damtotdam menu. Op dat menu stond niet veel experimenteels en bleef het bij een patatje oorlog en speciaal.
Ze beloven donderdag 16.00 tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 03.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur open te zijn.
Update: Later zijn we nog eens teruggegaan. Er waren technische problemen met de frituur en een tekort aan producten. Ze verwachten over een uur tot anderhalf uur weer open te gaan.
Door: Silva Honig.
Geen leuk stukje. Enthousiaste patatboer opent zaak, ziet zich niet alleen geconfronteerd met opstartmoeilijkheden, maar ook met een ongeduldig trappelend lokaal nieuwsmedium dat direct een liter azijn over zijn recensie gooit als ie niet meteen krijgt wat-ie wil. Met de aloude Zaans zeurtoon is weinig mis hoor. Maar zuur gezeik over de rug van iemand die wellicht iets te enthousiast blijkt lijkt exemplarisch voor deze tijd van ontevreden burgers en consumenten die als het ze ff niet zint - en dat is kennelijk al heel gauw! - de van schandaal sprekende schreeuwstem tot de gelijkstemde goegemeente richt.
@Joost:vind je deze reactie nou zelf ook geen "azijnpissen",?? het was tenslotte wel gratis aandacht voor een nieuwe zaak.. toch?
Mooi gesproken.
Bedrijfseconomisch bekeken, hoop ik er voor de eigenaren maar het beste van....maar ik ben niet overtuigd.
Wat ik hier lees vind ik allemaal erg jammer van uit de orkaan maar goed, ieder ze eigen mening:) en gelukkig verschillende de smaken per persoon:) dit was mijn ervaring.
Heerlijk gegeten, de mannen hebben een super drukke eerste dag gehad en zijn lekker alle puntjes op de i aan het zetten.
Als je wel eens een zaak hebt geopend dan weet je dat er in de eerste periode nog wat ge finetuned moet worden. Maar
Daar merkte ik weinig van.
Heerlijk patatje stoofvlees zag ik voorbij komen. En en bij het patatje truffel merkte ik gewoon dat hij vers gemaakt was. Niet dat overheersende wat je uit de pakjes vaak proeft.
Ga zo door mannen! Ziet er allemaal top uit!
Even over de prijs, ja het is duur. Maar gezien vanuit een gezondheids perspectief, je eet niet elke dag een patatje. Stel dat je gemiddeld eens in de twee weken een patatje haalt. Dan ben je maximaal € 4,70 kwijt per 14 dagen. Zo'n ramp is het nou ook weer niet.
Maar het moet niet nog duurder worden 🥴
Klopt helemaal hoor, je moet er een heleboel van verkopen om nog wat over te houden.
Eén patatje zoooo duur ? Er zit maar één aardappel in....ja ja, de tijd van een patatje voor een kwartje is voorbij maar dat is ook wel heel lang geleden.
Meeste mensen zien niet wat er allemaal bij komt kijken.
Gewoon veel succes gewenst.
Truffelmayo .... geen truffel te bekennen. .maar resten uit de Aardolie industrie die toegevoegd aan dit vettigesausje Uw neus neppen en u financieel een poot uitdraaien.
Eetsmakelijk.
Was de redactie van De Orkaan zo hongerig?
De prijzen vliegen wel de pan uit zo te zien. 2.75 € voor 1 fricandel.
20 mora fricandellen voor 6 € tel uit je winst.
Mooie vergelijking. Die Mora frikandellen die je zelf thuis in je frituur stopt die blijkbaar gratis aan staat. En jij hoeft ook niet betaald te worden. Plus alle rustige uren die je wel open bent maar niet zoveel aanloop hebt hoeven ook niet gecompenseerd te worden. Daarbij is de huur van dit pand wellicht ook gratis, hebben ze geen vergunningen of verzekeringen nodig om uberhaupt open te mogen zijn en hoeven ze geen klein spaarpotje op te bouwen voor als het eens een beetje tegenzit. En vergeet het bakje niet.
Dus ik vraag me af of die prijzen echt wel zo de pan uit vliegen. Geloof niet dat je heel veel overhoudt van die 2,75 per stuk. Maar, ik kan me vergissen.
Je kan ook een glaswijn halen in de stad daar heb je in de winkel ook een fles voor 😂🥂