Op 11 juni kregen de kopers van woningen en appartementen in het nieuwe complex Mooij Wonen (vroeger De Witte Olifant) aan de Oostzijde in Zaandam een verlossende brief: de beroepsprocedure is beëindigd waardoor de omgevingsvergunning onherroepelijk is.
Er kan gebouwd worden, de verwachting is dat dit in het eerste kwartaal van 2019 begint.
De procedure rondom de bouw van een complex met negen kadewoningen en twaalf appartementen sleept al meer dan een jaar. Twee jaar geleden werd de verkoop al voor 2016 aangekondigd, in juni 2017 zou de procedure in gang gezet worden maar per 31 december 2017 werden de koopcontracten ontbonden omdat de gemeente de bouwvergunning niet op tijd had geregeld. In maart 2018 werd de vergunning alsnog verleend, en nu is dus ook de beroepsprocedure afgesloten.
Hieronder de brief die toekomstige bewoners kregen:
Goed nieuws! Vanmiddag hebben we het officiële bericht van de Rechtbank ontvangen dat het beroep is ingetrokken en dat daardoor de beroepsprocedure is beëindigd. Dit betekent dat de omgevingsvergunning onherroepelijk is! Eindelijk, het is zover en we kunnen door.
Zoals u weet zijn er voor deze onherroepelijke vergunning wel een aantal wijzigingen nodig geweest aan uw kadewoning of appartement. Binnenkort bel ik u om een afspraak in te plannen zodat we de wijzigingen met u kunnen doornemen en toelichten. We zorgen dan ook dat alle stukken zoals tekeningen en technische omschrijving gereed zijn zodat u een nieuw pakketje met documenten ontvangt. Ook kan ik kan me voorstellen dat u inmiddels andere ideeën heeft over uw keuken of meer- en minderwerk. Dit zullen we dan ook bespreken.
De zes onverkochte kadewoningen en het laatste appartement brengen we binnenkort opnieuw in verkoop. De website wordt in de komende weken aangepast, zodat u hier ook weer de beschikbaarheid kan volgen.
Ook de sloop- en grondwerkzaamheden worden weer opgepakt: de funderingen moeten worden verwijderd en de grond gesaneerd zodat we in het 1e kwartaal van 2019 kunnen starten met de bouw. We kijken ernaar uit!
Hier een filmpje dat we eerder van de sloop maakten:
Hier is een oportunistische bouwer/projectontwikkelaar actief die dacht binnen korte tijd veel geld te kunnen verdienen. Moeizame samenwerking of geen samenwerking met de Gemeente en omwonenden hebben gezorgd dat dit project veel te lang heeft geduurt. Ben toch benieuwd of eerste kwartaal 2019 haalbaar is omdat het aantal nog te verkopen woningen vrij groot is. Ik ben zelf bang dat er de komende maanden nog een kinkje in de kabel komt.
Alsnog schandelijk, er zijn mensen die nu noodgedwongen langer moeten huren of langer in hun huis moeten blijven. Ik vindt oprecht dat de gemeente voor deze blunder een (financiële) compensatie moet geven. Ik las eerder dat dit kwam omdat diegene op vakantie was? Heeft die meneer/mevrouw wel in de gaten wat voor impact dit heeft gehad op zowel alle betrokken aannemers/bedrijven alswel de kopende partijen?
Welkom in de Gemeente Zaanstad. Zo was er ook een aantal jaar geleden, een ambtenaar van gem. Zaanstad ¨Vergeten¨ aan te schuiven bij de alderstafel schiphol. Zo kregen we afgelopen jaar enorm veel vliegtuigen over Koog a/d Zaan, Zaandam Centrum en Zaandam Noord.
Bewijzen? Documenten? Links? Artikelen?
Schade van kopende partijen lijkt mij niet aan de orde. De ontwikkelaar heeft een aanvraag ingediend, en tegenover hen had de gemeente een verplichting. Anderen hadden een relatie met de ontwikkelaar, en slechts indirect met de gemeente. Het is de keuze van zo'n ontwikkelaar om dingen te verkopen voordat er überhaupt toestemming is om het te bouwen. Als escape is daarom ook gebruik gemaakt van ontbindende voorwaarden.