De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn gaan door. Het bod van Albert Heijn van 10 procent meer loon is door de bonden afgewezen.
De FNV wil dat de salarissen structureel omhooggaan met 14,3 procent, plus € 100 bruto per maand. Eerder bood Albert Heijn 6 procent meer salaris in april 2023 en 2 procent per januari.
De vakbonden willen ook niet dat er aan de toeslagen getornd wordt. Nieuw personeel krijgt nu minder voor het werken op zondag. Albert Heijn zou ook parttimers die van rooster veranderen minder willen gaan betalen volgens de vakbond. Bij de distributiecentra van Albert Heijn werken in totaal zo’n 4.000 mensen op de locaties in Geldermalsen, Hoorn, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle aldus de FNV.
Vakbond FNV stelt ook dat uitzendkrachten geïntimeerd en bedreigd worden door hun werkgevers om toch door te werken bij de stakingen.
We namen een kijkje bij de AH’s in de buurt en zagen dat de schappen wel een beetje leegraakten, vooral bij de versproducten. “Niet leverbaar” is overigens niet de boodschap van AH, de supermarkt geeft de voorkeur aan “Binnenkort weer verkrijgbaar”.
Lees ook:
- Staking bij distributiecentrum Albert Heijn (23 april)
- Schaarste in schappen door staking AH-distributiecentra (25 april)
- AH-stakers demonstreren voor de supermarkt (28 april)
Directie +98%, Aandeelhouders +52%, (Bij mijn bedrijf tenminste).
Werkelijke inflatie (inclusief krimp en schaduw inflatie) 32%.
Dan zouden ze er wel erg goed vanaf komen met 14%
Zou minimaal inzetten op 32% en dan de aandeelhouders / directie wat minder ;)
vergeet niet, 14,3 procent meer loon wordt uoteraard doorberekend naar de consument toe, of minder winst (bedrijfsresultaat), hoe dan ook de prijzen zullen dan als de lonen hoger zijn ook verder stijgen.
Minder winst accepteren de aandeelhouders niet dus de consument is weer de klos!
Gelukkig koop ik nooit bij de AH, er zijn betere en goedkopere supermarkten in de Zaanstreek maar die bonden moeten stoppen met die belachelijk hoge looneisen.
Ze vergeten dat de prijzen in de supermarkten al extreem hoog zijn en dat wij allemaal, dus ook de minder bedeelden, boodschappen moeten doen.
Bonden noemen zich altijd sociaal maar de werkelijkheid is dat ze a- sociaal zijn en alleen maar belust zijn op eigen succes.
Lat mij de uitkomst raden: Overleg tussen AH en bonden zit muurvast. Externe bemiddelaar wordt aangesteld. Bonden en AH gaan weer om de tafel. Bonden krijgen hun zin. Boodschappen worden duurder. U en ik betalen de loonsverhogingen gewoon weer. En zo gaat het al mijn hele leven lang. Op naar de volgende CAO onderhandelingen.... Who's next?
Het is juist andersom, de prijzen en winsten gaan omhoog en de lonen volgen pas daarna