Boer Geert heeft de harten van veel foodies op social media veroverd met hun heerlijke broodjes. Het account “De Broodjestester”, dat met honderduizenden weergaven op TikTok en Instagram broodjes test, heeft de broodjes van Boer Geert als een van de beste beoordeeld:
“Al jarenlang halen we graag hier onze broodjes. Vooral het broodje pastrami is een regelrechte topper! Maar de rest mag er ook wezen.”
Door: Nick Boeske
Boer Geert is een familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in Amsterdam-Zuid, waar Gerrit Koch in 1958 begon met de verkoop van kaas, boter en eieren. Zijn kinderen openden in 1963 een zaak op de Ten Katemarkt in Amsterdam-West en in 1998 opende zoon Jan een lunchroom op de woonboulevard in Zaandam. Brynn Koch, de vierde generatie van Boer Geert en werkzaam in de broodjeszaak, merkt op dat de aandacht op social media goed werkt:
“Mede dankzij de aandacht van ‘De Broodjestester’ op instagram en Tiktok weten nieuwe klanten onze zaak te vinden.”
De Orkaan besloot de proef op de som te nemen (iemand moet het doen). Bij de boer troffen we direct twee jongens uit Haarlem die vertelden dat ze speciaal naar Boer Geert zijn gereden voor de broodjes: ‘In Haarlem is geen vergelijkbare broodjeszaak!’
Wij probeerden verschillende broodjes: de pastrami, de gyros en de pittige schnitzel.
Piet (links op de foto) en Nick (rechts op de foto) waren beiden positief over de smaak van de broodjes. Merel, (jammer genoeg niet op de foto), vond het broodje pittige kipschnitzel wat aan de grote kant, maar vond de kip en het broodje wel lekker.
klein detail. de koe op de hoek kan wel een poetsbeurt gebruikenπ
De vette kleffe oliedruipende ongezonde broodjes ook... π€’
Boer Geert begon in 1958 op de markt van het Gulden Winckelplantsoen in Amsterdam West.
Bij de waterpomp.
Geen stal maar alles in en op dozen op de grond.
Altijd een lange rij, opgesteld in de lengte van de markt langs die uitstalling.
De toevoer vond plaats vanuit een hoekwinkeltje van ik meen de Tourinhsstraat om de hoek.
ik kan mij dit nog zo goed herinneren
er waren nog geen broodjes patrami maar lever met spekjes.
wij woonden op de Granidastraat en brachten boer Geert kranten die we ophaalden in de buurt.
kregen we een dubbeltje konden we weer wat lekkers halen bij de snoepkoning op de markt.
het was een gouden tijd we zwierven door de stad.
onwijs gelukkig daar vleeswaren werden altijd gekocht bij boer Geert.
Egidiusstraat ik.
Wij haalden kranten op voor de visboer om de hoek op de Bos en Lommer.
Leuke buurt inderdaad.
Guus Luijters schreef er wel over (Ons Amsterdam e.a.)
Toen ik nog in Nederland woonde en daar om de hoek wekte bij PontMeyer was het iedere dag lunchen bij Boer Geert. De Mexicaanse mix (helaas uit het assortiment) was favoriet.
Nu ik aan de andere kant van de wereld woon is Boer Geert letterlijk de eerste stop na het landen op Schiphol, nog voor ik bij mβn lieve moedertje naar binnen stap.