In 2014 startte ‘Prakkie over 075’ in onze streek. Een mooi initiatief met als uitgangspunt dat er mensen zijn die teveel koken, en dat misschien wel weggooien, en dat er mensen zijn die het krap hebben en juist blij zijn met dat ‘prakkie’.
De groep heeft inmiddels 2700 leden en er wisselen dagelijks prakkies van eigenaar.
Een goed voorbeeld doet goed volgen. In april startte een tweede groep onder de naam Food aan de Saen. Het uitgangspunt is hetzelfde, en er wordt dankbaar gebruik gemaakt van donaties van zaken als Hemels IJS, IJscuypje Wormerveer, Dönerzaak Aldos en Beauty 642. De groep heeft inmiddels 566 leden.
Op de foto linksboven staan twee van de beheerders van de nieuwe groep: Marissa Stuiver en Marielle Teel.
Hoe gaat dat dan in de praktijk?
Dat je je opgeeft en dat dan na de maaltijd de armen zich al voor je deur verzameld hebben voor de left-overs?
Een bot om af te kluiven?
Dat 'Prakkie' ook... ik vind het een ronduit gore gedachtengang.
Dickens liet in zijn verhalen armoedzaaiers langs de ramen van de restaurants lopen zodat de maaltijd binnen
in de goed verwarmde ruimte lekkerder smaakte.
Als u vrijgevigheid van uw medemens als "goor" betiteld heb ik weinig hoop voor u.!.En ik hoop natuurlijk van ganser harte dat u ook eens in zo een situatie komt, En langdurig ook graag Hier blijft dan de deur pot en pot dicht, en zoekt u het maar verder uit.
Maar, de gemeente geeft altijd zo hoog op over hun succesvolle armoedebeleid?
Waarom zijn dit soort initiatieven dan toch noodzakelijk?
Waarvoor hulde overigens, dat natuurlijk wel...