Voor veel Krommenieërs is het restaurant De Tamme Boer een begrip. De laatste drie jaar draaide de zaak niet zo lekker meer. Begin 2024 besloten nieuwe eigenaren Mitchel en Stephanie De Tamme Boer nieuw leven in te blazen.

Na 25 jaar horeca-ervaring, vond Mitchel dat het tijd was om iets voor zichzelf te beginnen. Samen met zijn partner Stephanie, die ruim tien jaar in de horeca gewerkt heeft, hakten zij in april 2024 de knoop door en kochten De Tamme Boer.

‘Zo’n tien jaar geleden had ik het restaurant al op het oog, maar het was steeds niet het juiste moment en niet de juiste prijs. Totdat De Tamme Boer ineens in de verkoop kwam. Dat was voor ons het moment.’

Naam behouden

Het koppel heeft flink moeten discussiëren, maar uiteindelijk besloten ze de oude naam te behouden. De Tamme Boer is een naam die veel mensen in Krommenie en omstreken kennen, daarom leek het Mitchel verstandig om de naam niet te veranderen. Volgens Stephanie heeft het voor- en nadelen.

‘Bij het noemen van die naam weten mensen vaak al waar het restaurant is. Drie jaar geleden was het een goedlopende zaak met veel vaste klanten. Daarna sloeg dat om en dat verhaal ging snel door het dorp.’

De twee eigenaren willen dat De Tamme Boer weer goed gaat lopen. Als dat eenmaal zo is, zal volgens Mitchel dat praatje zich ook snel door het dorp verspreiden. Een hoop oude klanten van De Tamme Boer zijn ondertussen al meerdere keren langs geweest bij Mitchel en Stephanie.

‘Uiteraard willen we ons niet vergelijken met de eigenaren van veertien jaar geleden, maar het doet ons wel goed dat oude klanten zeggen dat ze bij ons dezelfde sfeer en kwaliteit ervaren.’

Speelhoek

Bij De Tamme Boer vinden ze de kleine gasten net zo belangrijk als grote mensen. In het restaurant is dan ook een kinderhoek gemaakt met een speelgoedkeukentje en een bureau met tekengerei.

‘Wij weten hoe hectisch het kan zijn om uiteten te gaan met kinderen. We hebben zelf onze handen vol met vier kids. De speelhoek houdt de kinderen bezig, waardoor de ouders én gasten zonder kinderen, ontspannen kunnen genieten van het eten en drinken.’

Op de menukaart is er voor elk wat wils. Samen met de chef-kok hebben ze zowel vlees- en vis als vegetarische gerechten samengesteld van goede kwaliteit. Kwaliteit is namelijk prioriteit nummer één voor Mitchel en Stephanie. Naast het algemene menu hebben ze een kerstmenu gemaakt.

Kerstmenu

‘Voor de feestdagen wilden we een luxer en specialer menu aanbieden. Spareribs en saté eten mensen namelijk wel vaker. Tijdens de kerst hebben we bijvoorbeeld hertenbiefstuk, zeebaars en gamba’s en ravioli met bospaddenstoelen.’

De restauranteigenaren vinden het belangrijk dat de gerechten toegankelijk blijven voor iedereen. Zowel het standaard menu als het kerstmenu. Het kerstmenu is overigens erg in trek. Op kerstavond hebben ze nog maar een aantal plekken vrij en tweede kerstdag is helemaal volgeboekt.

De komende drie jaar hebben Mitchel en Stephanie het doel om De Tamme Boer weer naar een hoger niveau te tillen. De reputatie die het restaurant de laatste jaren had, hebben de nieuwe eigenaren achter zich gelaten en ze blazen De Tamme Boer een nieuw leven in.

Door Renée Koopman, foto’s: Josefien Gigengack (Mitchel en Stephanie van De Tamme Boer).