Speciaal voor Zaanse docenten: Wil je leerlingen kennis over de Zaanstreek bijbrengen? ‘Tot op de bodem: Omgevingsonderwijs over de Zaanstreek’ is een lesboek speciaal ontworpen voor leerlingen in klas 2 en 3 van middelbare scholen.
In het boek gaat het om de geschiedenis van Zaanse bewoners, verstedelijking, werk, natuur en het landschap van de streek.
Op 27 november om 15.15 uur wordt het lesboek van Leo Swartsenburg (oud-docent aardrijkskunde aan het Zaanlands Lyceum) gepresenteerd in de Rode Zaal van deze school. Tijdens de presentatie zullen verschillende sprekers, waaronder hoogleraar Joop van der Schee en stadsecoloog van de Zaanstreek Piet Kleij, korte lezingen geven over het boek.
Bas Hageman, docent aardrijkskunde bij het Zaanlands Lyceum, is erg blij met het nieuwe lesmateriaal (ook voor zichzelf):
‘Als import-Zaankanter en aardrijkskundeleraar heb ik dankzij dit makkelijk te lezen boekje veel geleerd over de Zaanse geschiedenis. Deze kennis en inzichten zijn ook makkelijk in te zetten in het klaslokaal.’
Docenten kunnen zich aanmelden voor gratis exemplaren voor hun lessen door een e-mail te sturen naar lswartsenburg@yahoo.nl, het liefst vóór 16 november.
Door: Nick Boeske. Info. Lesboek ‘Tot op de bodem: Omgevingsonderwijs over de Zaanstreek’. Foto: De Orkaan.
Klein foutje in het artikel. Piet Kleij is geen ecoloog, maar archeoloog.
Tot in de bodem. Lijk me beter.