De derby tussen Assendelft en Sporting Krommnenie eindigt onbeslist, terwijl Fortuna Wormerveer en Hercules Zaandam een verrassend ruime zege boeken. De voetbaluitslagen van zondag 20 oktober.

2e klasse zondag

Na twee nederlagen op rij heeft Fortuna Wormerveer op eigen veld de rug weten te rechten. Gesteund door een doelpunt in de 1e minuut lieten de Wormerveerders geen spaan heel van tegenstander LSVV. Met een 5-0 zege klimt de ploeg weer naar de vijfde plek en houdt het de (sub)topploegen in het vizier. Tegenstander over twee weken is koploper KFC, dat bij hekkensluiter Flevo een regelmatige 1-3 zege wist te boeken. Na het succesjaar vorig seizoen, heeft SVA het dit seizoen een stuk zwaarder. Bij Westfriezen werd de vierde nederlaag (4-2) op rij geleden. De ploeg van Jeroen Beukman staat inmiddels op een twaalfde plek.

3e klasse zondag

Net als vorige week tegen WSV’30 heeft Sporting Krommenie een punt overgehouden aan een derby. Bij Assendelft werd het na een knotsgekke slotfase 2-2 (lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag).

Bij Hercules Zaandam is het dit seizoen vooral alles of niets. Vorige week verloor het nog na een dramatische wedstrijd van laagvlieger DSS, zondag boekte het een zeer ruime 5-1 zege op één van de favorieten voor een promotieplaats, Swift.

Saenden boekte op eigen veld eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. Tegen het Amsterdamse TOS-Actief werd het 2-1. WSV’30 daarentegen is nog steeds zonder zege. Ook bij ROAC wist de ploeg van Arjen Zwaan niet te winnen. Door de 2-1 nederlaag is WSV de nieuwe hekkensluiter in de 3e klasse.

4e klasse / 5e klasse zondag

RCZ blijft ook na deze speelronde foutloos in de 4e klasse. De koploper wist op eigen veld overtuigend te winnen van PVC. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de Racers.Ook Rood Wit Zaanstad wist weer eens te winnen. Na twee wedstrijden waarin vijf punten werden verspeeld, wist de ploeg van Levinho Wijdenbosch met 0-3 te winnen bij het Amsterdamse TOG.

Een klasse lager is ook Zaandijk nog steeds zonder puntverlies. Op bezoek bij Rivierwijkers werd er met 0-2 gewonnen, waardoor de ploeg nog steeds de eerste plek inneemt.

Klik hier voor alle standen in de competities met Zaanse ploegen

zondag 20 oktober
Fortuna Wormerveer – LSVV 5-0
Westfriezen – SVA 4-2
Flevo – KFC 1-3
Assendelft – Sporting Krommenie 2-2
Saenden – TOS-Actief 2-1
Hercules Zaandam – Swift 5-1
ROAC – WSV’30 2-1
TOG – Rood Wit Zaanstad 0-3
RCZ – PVC 4-1
Rivierwijkers – Zaandijk 0-2

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Hercules Zaandam – Swift 5-1 door Harry Kho.