Buurthuis De Vuister in Westerkoog (Koog aan de Zaan) is voorgoed gesloten. Althans: voorgoed op de oude plek aan het Molenwerf. Vanaf dit weekend wordt tien dagen lang alles ingepakt om door de verhuizers van Mulder naar de noodlocatie ruim 100 meter verder te worden gebracht.

Op maandag 28 en dinsdag 29 oktober wordt er verhuisd. Maandag 4 november hopen ze weer open te gaan op de nieuwe plek.

Op de plek van de huidige Vuister en het ernaast gelegen terrein van sporthal De Sprong komen 118 nieuwe appartementen. Ook komt er een nieuw buurthuis en huisvesting voor het sociaal wijkteam en de sportschool.

Appartementen zijn van ontwikkelaar Sens, in het deel dat Parteon ontwikkeld komen ook Sociaal Wijkteam en buurthuis.

In november begint de sloop, in januari 2025 is start bouw gepland van ‘Aan de Molenwerf’ – eerder heette het Centrumplan Westerkoog.

In 2017 schreven we voor het eerst over de plannen. Aanvankelijk wilde de ontwikkelaar in 2019 met de bouw beginnen. Dat wordt dus zes jaar later. Er worden vier appartementengebouwen (twee met acht woonlagen en twee met drie woonlagen) gerealiseerd vlak naast winkelcentrum Westerkoog. Dat worden Hendrik, Cornelis, Frederik en Lourens.

Door Piet Bakker. Informatie van websites De Vuister en projectpagina Zaanstad, Facebook Westerkoog Sport, zie ook eerder nieuws op De Orkaan.

Het Sprong-terrein.