Losliggende stoeptegels zijn al lange tijd een bron van frustratie voor bewoners van de Langeheit in Assendelft. Na herhaalde meldingen heeft Zaanstad eindelijk gereageerd, maar pas na aandringen van Democratisch Zaanstad (DZ). Maar ondanks die reactie zijn de beloofde reparaties tot nu toe uitgebleven.

Volgens Juliëtte Rot (DZ) is een buurtbewoner al jaren bezig om het trottoir gerepareerd te krijgen, maar worden de meldingen nauwelijks serieus genomen. Er werd zelfs aangegeven dat de melding was afgehandeld, terwijl er niets is gebeurd. Ondanks toezeggingen van de toenmalige gebiedsmanager werd er niets gedaan, en een mail aan de wethouder openbare ruimte bleef onbeantwoord. Pas na ingrijpen van DZ kwam er in september een reactie van de gemeente. Rot heeft afgelopen maandag bij het college vragen ingediend over de gang van zaken, maar tot op heden is er nog niets aan de stoep gedaan.

Wij namen zelf ook de proef op de som en moeten toegeven: het trottoir is duidelijk toe aan een grondige opknapbeurt. Bekijk hier de video:

Door: Nick Boeske. Info: Raadsinformatiesysteem Zaanstad. Beeldmateriaal: Dorine Kat.